Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare şi secrete. Viaţa terifiantă a TRANSSEXUALILOR din Pakistan | GALERIE FOTO
Teroare şi secrete. Viaţa terifiantă a TRANSSEXUALILOR din Pakistan | GALERIE FOTO

Teroare şi secrete. Viaţa terifiantă a TRANSSEXUALILOR din Pakistan | GALERIE FOTO

O fotografă a surprins, în imagini pline de sensibilitate, viaţa terifiantă transsexualilor din Bangladesh. Cei care se declară femei captive în trup de bărbat nu-şi pot continua studiile, nu se pot apăra în justiţie, nimeni nu îi vea ca angajaţi, iar dacă se îmbolnăvesc medicii nu se înghesuie să îi trateze.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2767125/Poignant-pictures-life-outcast-transgender-people-Bangladesh.html

<iframe width="620" height="349" src="//www.youtube.com/embed/1kBiWi_vtIc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Potrivit Daily Mail, Shahria Sharmin dezvăluie viaţa plină de greutăţi a celor care sunt cunoscuţi drept hijras, transsexualii marginalizaţi din India şi Pakistan. Într-un amplu proiect "Spune-mi Heena", ea prezintă lumii portretele bărbaţilor care se declară femei în trup masculin şi calvarul prin care trec atunci când nu duc o viaţă secretă.

Originală din Bangladesh, Shahria Sharmin trăieşte şi studiază în prezent la Londra. Ea a explicat că pentru hijras o viaţă normală este un lux pe care nu mulţi şi-l pot permite.

"Nu pot merge la şcoală, nu se pot ruga la niciun templu", a spus Shahria Sharmin, care a adăugat că nimeni din Guvern sau din vreo organizaţie privată nu i-ar dori pe lista angajaţilor, indiferent cât de competenţi ar fi la locul de muncă.

"Nu au acces la sistemul juridic şi nici furnizorii de servicii de sănătate nu îi agrează", a mai spus fotografa.

"Eu, ca aproape toţi ceilalţi, i-am privit ca fiind mai puţin oameni. Obiceiurile, modul de viaţă şi chiar aspectul îi condamnă la excluderea din socetate, fiind catalogaţi ca devianţi", a mărturisit Shahria Sharmin.