Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare în autobuz. Un refugiat înjunghie cinci persoane, inclusiv un copil tăiat la gât. FOTO
Teroare în autobuz. Un refugiat înjunghie cinci persoane, inclusiv un copil tăiat la gât. FOTO

Teroare în autobuz. Un refugiat înjunghie cinci persoane, inclusiv un copil tăiat la gât. FOTO

Un refugiat somalez a fost arestat vineri seară în oraşul italian Rimini, unde a înjunghiat cinci persoane, inclusiv un copil care se află în stare gravă, relatează presa italiană.
Bărbatul a fost arestat, posibil sub influența drogurilor. Imaginile camerelor de securitate din autobuz sunt examinate de anchetatori.

Băiatul de 6 ani rănit aseară la Rimini de un tânăr de 26 de ani din Somalia este în afara pericolului. Băiețelul, fiul unui cuplu originar din Bangladesh, a fost înjunghiat în gât în ​​timpul evadării tânărului de 26 de ani, apoi arestat de poliție după ce a rănit alte 4 persoane.

Micuțul, operat pentru o reconstrucție la carotidă, este încă internat în terapie intensivă, dar nu ar mai fi în pericol. Mâine dimineață urma să înceapă prima zi de școală.

Pe lângă el, celelalte persoane rănite ieri sunt toate femei

Totul s-a întâmplat pe linia de autobuz 11, care leagă Riccione de Rimini, în timpul unei verificări normale a biletelor de către controlori. Somalezul, în vârstă de 26 de ani, călătorea cu autobuzul fără bilet. Când două controloare i-au cerut să arate biletul el le-a atacat cu un cuţit, rănind-o pe una dintre femei în zona gâtului şi pe cealaltă la umăr, în timp ce striga fraze neînţelese.

Dinamica tragediei:  Şoferul autobuzului a deschis apoi uşile autobuzului şi atacatorul a fugit către faleza mării, unde a ameninţat mai mulţi automobilişti şi a rănit alte trei persoane, printre care şi un copil în vârstă de şase ani. Copilul a fost rănit tot la gât.

Rimini, teroare în autobuz: înjunghie cinci persoane, inclusiv un copil rănit în gât. Operat noaptea, el este acum în afara pericolului

Atacatorul a fost în cele din urmă arestat după o lungă urmărire. Conform primelor date ale anchetei nu există indicii că el ar avea legături cu medii teroriste sau extremiste, iar autorităţile încearcă acum să determine motivaţia atacului său.

Migrantul somalez a sosit cu câteva luni în urmă în Italia, unde a cerut statutul de refugiat. El era găzduit într-un centru al Crucii Roşii şi, conform unor martori, a manifestat o atitudine agresivă.

Matteo Salvini, atac la adesa unor miniștri

„Ceea ce s-a întâmplat la Rimini are o gravitate fără precedent”, comentează președintele Stefano Bonaccini. „Suntem aproape de persoanele rănite în Rimini – adaugă el.  Înainte de orice, gândul se îndreaptă către ei și cei dragi. Mulțumesc poliției pentru intervenția promptă care a dus la arestarea atacatorului. Suntem în contact permanent cu municipalitatea pentru a urmări evoluția anchetei. Acum – subliniază el – faptele sunt constatate și legea se aplică cu cea mai mare rigoare față de cei care au fost vinovați de un fapt dramatic și inacceptabil”.
Comentariul lui Matteo Salvini a fost foarte dur: Al naibii de criminal, sper că nimeni nu spune „săracul” … La tine acasă, nu, domnule ministru Lamorgese?. În timp ce Giorgia Meloni face cunoscut faptul că urmărește „cu îngrijorare ceea ce s-a întâmplat. Un gând și o rugăciune pentru răniți. Sper că acest criminal plătește scump ”scrie liderul Fdi pe twitter, potrivit la Stampa.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: