Potrivit analistului Ion Cristoiu există două posibilități în varianta în care trece moțiunea. „Doamna Dăncilă și-ar da demisia și atunci președintele până la formarea noului guvern numește pe cineva dintre miniștri PSD premier interimar și avem o guvernare PSD cu un premier interimar până după alegeri.

A doua posibilitate e ca doamna Dăncilă să nu demisioneze și ea rămâne fără să o numească Iohannis premier interimar până la alegeri”, a spus Cristoiu.

„Moțiunea dacă o să trecă va fi  la o diferență de 2-3 nu de 50 de parlamentari. Ați văzut, sâmbată, totul a depins de Victor Ponta. Vorba aia, am fugit de dracu și am dat de mumă-sa. Ponta a devenit șeful opozitiei, cel care dărâmă Guvernul. Dacă moțiunea trece vor intra pe mâna lui Ponta. Vor juca cum vrea el.

Moțiunea încă se mai joaca, daca trece PSD-ul e salvat. Se reface până la locale, parlamentare, dacă nu, se adâncește imaginea negativă.

Dar, oricum, dacă rămâne PSD-ul va fi obligat să vină la vot de încredere. A supraviețuit moțiunii, dar trebuie un vot de încredere în parlament”, a conchis Cristoiu.

Cât despre cine va fi în turul doi la alegerile parlamentare, Ion Cristoiu a fost ferm: „ În turul doi va fi doamna Dăncila, indeferent cu cine”.

 

Te-ar putea interesa și: