Evenimentul Zilei > Politica > Teoria bombă a lui Victor Ponta. Ce urmează după moțiunea de cenzură
Teoria bombă a lui Victor Ponta. Ce urmează după moțiunea de cenzură

Teoria bombă a lui Victor Ponta. Ce urmează după moțiunea de cenzură

Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi seară, într-o emisiune televizată, că dacă moțiunea de cenzură ar trece și guvernul Cîțu pleacă acasă, la cârma României ar trebui să ajungă social-democrații. „Iohannis să lase PSD la guvernare, să fie pe principiul USL”, a afirmat el.

„Sper să pice Guvernul, e un guvern artificial (PNL care a pierdut alegerile și USR care știe doar să critice). Acest Guvern nu mai există, la 45 de zile după ce miniștrii pleacă, cei interimari nu mai au voie să semneze.Domnul Cîțu ar trebui să demisioneze și dacă va fi așa trebuie să vedem ce punem în loc.

Problema e că la alegeri anticipate, încă cel puțin șase luni România nu e guvernată. Ne trebuie un guvern azi, mâine. Un guvern care să nu se preocupe de altceva. Marți seară, dacă trece moțiunea de cenzură, Iohannis trebuie să pună un alt premier în funcție.

„PSD ar trebui să facă guvern acum, să pună premier, pe principiul USL”

Vreau să zic și un lucru de bine, bravo lor, Sorin Cîmpeanu și Cîțu. Eu am copii acasă și școala online ar fi fost o catastrofă. Eu sper să nu se închidă nici HoReCa. Iohannis ar trebui să spună că în decembrie a greșit și să lase PSD la guvernare. M-am uitat pe sondaje, PSD a crescut. PSD ar trebui să facă guvern acum, să pună premier, pe principiul USL. Să pună mână să se scoată din criză împreună. Moțiunea trece marți. Eu nu mai cred nimic despre Iohannis. E important ce cred cei care l-au votat pe Iohannis. Pe mine nu mă dezamăgește, ci pe cei care l-au votat. El trebuia să facă un lucru normal. Să iasă să spună că a greșit că a pus guvern USRPLUS-PNL. Ar trebui să pună PSD să facă guvern.

Exemplul de așa zisul guvern de tehnocrați, cum a fost cel cu Cioloș, a fost cel mai prost guvern de până acum. Nimeni nu poate fi tras la răspundere. PSD poate face alianță cu PNL. Eu am lucrat foarte bine cu liberalii.”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.