Teodorovici propune reducerea de taxe în industria textilă și extractivă pe modelul din sectorul IT

Teodorovici propune reducerea de taxe în industria textilă și extractivă pe modelul din sectorul IT

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat luni că a purtat discuții cu patronatele din industria textilă şi prelucrătoare pentru a extinde reducerile de taxe și în aceste domenii pe modelul celor implementate în industria IT.

"Aţi văzut că eu nu am avut o reacţie pe acest subiect, pentru că eu cred că este un subiect încercat a fi discutat de oameni care nu înţeleg acest fenomen economic, o dată. Doi la mână, a fost o măsură foarte bună şi cred că cifrele sunt mai mult decât convingătoare în acest sens. Ani de zile, cu un astfel de stimul, industria de IT din România are o pondere importantă în tot ceea ce înseamnă PIB. Chiar dorinţa noastră la Finanţe, vă spun sincer, este - şi am avut discuţii de acest tip cu alte industrii - să extindem această abordare şi către alte industrii. Vă dau câteva exemple. Am avut chiar personal discuţii cu patronate din industria textilă, prelucrătoare şi alte asemenea domenii pentru care România trebuie să aplice astfel de măsuri pentru a stimula creşterea acestora. România are un istoric cum ştim foarte bine în aceste ramuri. Am văzut clar că o astfel de măsură a dus la rezultate foarte bune şi atunci cred că este o abordate corectă", a spus Eugen Teodorovici, potrivit realitatea.net

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că orice venit trebuie impozitat şi că nu i se pare normal ca salariaţii din industria IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. În acest context, reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) au arătat că facilităţile fiscale au făcut şi menţin industria IT din România competitivă, într-o cursă cu alte ţări care oferă programatorilor impozit pe venit zero, iar o măsură de impozitare ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiştilor din ţară.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie pe propria pagină de socializare că sectorul IT este al patrulea pilon de creştere economică, având o contribuţie la PIB de la 0,5% la 6%, în perioada 2003 - 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News