Evenimentul Zilei > Politica > Teodor Meleșcanu, întâlnire importantă la Luxemburg. Cu cine se reunește ministrul Afacerilor Externe
Teodor Meleșcanu, întâlnire importantă la Luxemburg. Cu cine se reunește ministrul Afacerilor Externe

Teodor Meleșcanu, întâlnire importantă la Luxemburg. Cu cine se reunește ministrul Afacerilor Externe

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care va avea loc la Luxemburg.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni, 17 iunie, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Luxemburg, pe agenda căreia este şi situaţia din Republica Moldova, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE transmis duminică AGERPRES, agenda reuniunii CAE de la Luxemburg va avea ca punct principal o discuţie de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniştrii apărării. Miniştrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan.

În cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, împreună cu ministrul iordanian al afacerilor externe şi expatriaţilor, Ayman Safadi, mai menţionează sursa citată.