UPDATE Bărbatul reținut pentru săvârțirea infracțiunii de tentativă de viol a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile de către magistrații Tribunalului Constanța, în această după amiază. Va fi readus in arestul IPJ Constanța.

Incidentul a avut loc, duminică seara, în jurul orei 22:10, când polițiștii Secției 5 Constanța au fost sesizați despre producerea unui scandal, pe strada Timonei, în cartierul Kilometrul 4, din oraș. Deplasată, de îndată, la fața locului, patrula de poliție a identificat un bărbat, de 43 de ani, care ar fi agresat, într-o stație de autobuz, o femeie, de 55 de ani, din Constanța, spune purtătrul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu. Bărbatul a fost condus la sediul secției de poliție, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, femeia neavând nevoie de îngrijiri medicale.

La audieri, bărbatul a solicitat asistență medicală și, însoțit de polițiști, a fost transportat  la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale. După ce a primit asistență medicală de specialitate, bărbatul a fost readus pentru audieri și, în această dimineață, a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol. A fost introdus in arestul IPJ Constanța.

Prinderea individului a fost posibilă datorită martorilor care au sunat la 112, postând incidentul pe o rețea de socializare. “Politia română lovește din nou! Un „bărbat”, dacă-l pot numi așa ( locuind la snc ), a luat o femeie din stație, i-a pus mâna la gură și a vrut să o violeze, având pantalonii în vine. L-a văzut un om și a început să-l alerge, apoi l-au prins băieții de la barul din cartier. Au sunat la poliție, iar poliția le-a spus că ei nu vin decât dacă au dovezi concrete că ar fi fost tentativă de viol … păi ce concret vrei când femeia aia speriată țipa că o violează, iar el avea pantalonii în vine? Aveți grijă pe unde umblați, mai ales noaptea, că nu poți ști peste cine dai … poliția a venit după aproximativ 20-25 minute !!! …. e inadmisibil”.

„Felicitari celor ce nu au stat sa privească și au acționat!In caz ca sunt soțiile prin grup! Mai avem o speranța”, a postat cineva pe Facebook. Iar un altul a comentat: „O să ajungem să ne facem singuri legea”.

În privința apelului la apelului la 112, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu spune că acesta a fost direcționat imediat către dispeceratul Secției 5 Politie Constanța, care a trimis  de îndată patrula de ordine și siguranță publica la fața locului. Nu au fost sincope de comunicare la speță. (Foto Facebook)

Te-ar putea interesa și: