Evenimentul Zilei > Monden > Tentativă de omor în showbiz! O celebritate din România, atacată de mai mulți indivizi
Tentativă de omor în showbiz! O celebritate din România, atacată de mai mulți indivizi

Tentativă de omor în showbiz! O celebritate din România, atacată de mai mulți indivizi

Unul dintre cele mai inedite personaje din showbizul românesc, Stelian Ogică, a fost la un pas de o tragedie în urma unui conflict cu mai mulți șoferi deranjați de criticile lansate după ce s-a descoperit că se deplasau pe un drum județean cu restricții de tonaj.

Cel supranumit „spaima loteriei″ nu este la primul conflict violent. Amintim care au fost câteva dintre cele mai mediatizate episoade în urma cărora Stelian Ogică a avut mult de suferit.

În octombrie 2010, mai mulți indivizi l-au bătut crunt într-un club din București, din care a fost scos pe brațe din cauza loviturilor puternice. Ulterior, în iulie 2012, Ogică a susținut că a fost bătut de liderul interlop Nuțu Cămătaru și de gărzile de corp ale acestuia la o nuntă din cartierul Militari.

Acum, cel care a câștigat de mai multe ori la Loto 6/49 s-a certat cu niște camionagii care circulau într-o zonă în care exista o restricție de tonaj. Conform cancan.ro, totul s-a întâmplat pe un drum din Călugăreni, în județul Giurgiu.

Urmările bătăii din 2012

„Numai o dimineață liniștită de joi nu a avut Stelian Ogică! Se afla pe drumul județean din Călugăreni, la volanul mașinii sale, când s-a ”lovit” de câteva camioane de mare tonaj care nu ar fi avut ce căuta acolo.

Camionagiii l-au amenințat cu ciocane

Spaima loteriei a coborât și i-a certat pe șoferi. A avut parte de o reacție violentă a acestora, care au coborât, înarmați cu ciocane și ce mai găsiseră prin camioane, și l-au amenințat″, arară sursa citată.

Singur împotriva șoferilor înfuriați din cauza criticilor, Ogică s-a întors în mașină și a plecat rapid spre casa lui, aflată în apropiere. Totuși, unul dintre camionagii a plecat după el. „M-a urmărit și a intrat în mine cu camionul.

Mi-a boțit mașina. Este tentativă de omor”, a fost prima declarație a lui Stelian Ogică. În cele din urmă, norocosul de la loto a scăpat de furia șoferului și a mers la Poliția Călugăreni. A depus depus plângere pentru tentativă de omor și le-a explicat oamenilor legii că nu a fost prima data când s-a certat cu acei camionagii.

„De mult timp mă lupt cu această situație. Este un drum județean pe care traficul greu, de un anumit tonaj, este restricționat. Dar se încalcă asta. Și nu de puține ori.

Așa s-a întâmplat și astăzi, doar că era să se termine rău. Am făcut numeroase sesizări la Consiliul Județean în acest sens, dar nu se schimbă nimic!”, a completat Ogică pentru cancan.ro.

Cine este Stelian Ogică

Stelian Stancu Ogică (n. 24 mai 1968,[1] Stoenești, Giurgiu) este o persoană care a făcut obiectul unui dosar penal de înșelăciune deoarece a susținut că a deținut un bilet câștigător la categoria I la Loto 6/49, bilet care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București.

În săptămâna următoare de după tragerea loto din 21 ianuarie 2001, el a susținut că este posesorul biletului câștigător de la Loto 6/49, dar că acesta i-a fost furat în seara zilei de 23 ianuarie 2001, fiind tâlhărit în scara blocului de doi necunoscuți (un bărbat și o femeie). Cu această ocazie, el a fost bătut și i s-au furat mai multe bilete loto-prono (60 la număr), printre care și cel câștigator la Marele Premiu.

La câteva zile după ce Ogică a început să susțină că biletul câștigător i-a fost furat, Loteria Română a validat drept câștigator biletul prezentat de către subofițerul SPP Constantin Murariu, căruia i-a atribuit câștigul. Ogică a susținut că l-a recunoscut ca agresor pe ofițerul SPP.

Stelian Ogică a fost arestat în februarie 2001 de către procurorii bucureșteni, fiind anchetat pentru înșelăciune, prin înscenarea jafului a cărui victimă susținea că a fost. A fost eliberat din închisoare în anul 2003, ca urmare a unei hotărâri definitive a Curții de Apel București. Și după punerea sa în libertate, Ogică a continuat să-și susțină nevinovăția, făcând plângeri împotriva procurorilor care l-au anchetat și s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Loviturile date de Stelian Ogică la loterie

– în anul 2001, Ogică a fost condamnat la doi ani de închisoare, instanța considerând ca a falsificat biletul care i-ar fi adus peste un milion de dolari;

– în anul 2004, Stelian Ogică reușește din nou să câștige la Loto, ghicind 5 din cele 6 numere norocoase (circa 20.000 €);

– în anul 2005, celebrul jucător la 6/49 reușește din nou să câștige la cea de-a doua categorie (circa 17.000 €);

– în anul 2007, marchează din nou un premiu important la Loto, reușind să ghicească iarăși cinci numere (circa 20.000 €);

– tot în 2007, împreună cu un prieten, reușeste prin intermediul postului de televiziune OTV să strângă bani pentru un bilet colectiv cu o valoare uriașă, 155.000 €, necâștigător;

– de-a lungul anilor, Stelian Ogică a obținut peste 10 premii la categoria a treia, la Noroc sau la 5 din 40, se arată pe ro.wikipedia.org.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: