Evenimentul Zilei > International > Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu
Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu

Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu

Grupul din jurul fiului fostului vicepreședinte al Statelor Unite țintea să devină cel mai mare dezvoltator imobiliar din România și din sud-estul Europei.

Era vorba și de achiziția pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București sau construcția unui nou aeroport.

Planul cade, Popoviciu este condamnat

Dar acest plan nu a fost dus la îndeplinire. În 2 august, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani cu închisoarea în dosarul Băneasa.

A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews că Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. Prin care omul de afaceri român ar fi încercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american.

Pentru a evita executarea pedepsei, Puiu Popoviciu s-a refugiat la Londra. Afaceristul a fost prins însă iar între timp se judecă extrădarea sa. Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul șef al FBI, Louis Freeh.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE