Evenimentul Zilei > International > Tensiuni în Praga. Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva președintelui
Tensiuni în Praga. Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva președintelui

Tensiuni în Praga. Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva președintelui

Președintele Cehiei a călcat pe bec. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva politicii pe care acesta încearcă să o impună.

Proteste în Praga. Oamenii au ieșit în stradă pentru a scanda împotriva politicii pro-rusă abordată de președintele lor, Milos Zeman. În total, la proteste, s-au adunat în jur de 10.000 de oameni nemulțumiți de politica președintelui.

Păstrând distanțarea socială pentru a respecta reglementările impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, protestatarii s-au adunat în piaţa Wenceslas din Praga, susţinând că politica preşedintelui Zeman împinge Cehia în braţele Rusiei.


Zeman vehiculează „aceleaşi poveşti ca paginile de dezinformare şi propagandă ruseşti”, a declarat Benjamin Roll, şeful grupului Un milion de momente pentru democrație.

Păstrarea în funcţie a preşedintelui Milos Zeman ar fi un „risc de securitate”, a adăugat Roll.

Relaţiile dintre Cehia şi Rusia sunt în acest moment la un nivel foarte scăzut, aminteşte dpa.

Săptămâna trecută, Praga a acuzat agenţii secreţi ruşi că se află în spatele unei explozii la un depozit de muniţii care a avut loc în 2014, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

Preşedintele Zeman a intervenit duminică la televiziunea naţională pentru a contesta versiunea guvernului cu privire la detaliile din jurul exploziei din 2014, spunând că există cel puţin două aspecte diferite ale anchetei, inclusiv una în care explozia a fost cauzată de modul în care au fost manevrate muniţiile.

Milos Zeman, în vârstă de 76 de ani, este preşedintele Cehiei din 2013. Atribuţiile sale sunt în mare parte ceremoniale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: