Evenimentul Zilei > Actualitate > Temutul Ioan Clămparu se plânge că îi sunt încălcate drepturile la penitenciarul Aiud. „Cap de porc” are de executat ani grei de închisoare
Temutul Ioan Clămparu se plânge că îi sunt încălcate drepturile la penitenciarul Aiud. „Cap de porc” are de executat ani grei de închisoare

Temutul Ioan Clămparu se plânge că îi sunt încălcate drepturile la penitenciarul Aiud. „Cap de porc” are de executat ani grei de închisoare

A devenit o modă ca deținuiții cu pedepse grele să deschidă tot felul de procese pentru a mai scăpa, chiar și pentru câteva ore, din penitenciar. Ioan Clămparu nu face nici el excepție.

Ioan Clămparu, considerat cel mai periculos interlop din țară, contestă o decizie dată de judecătorul delegat la începutul anului. Ioan Clămparu, zis și ”Ioan de la Madrid”, a intentat procesul după câteva luni de la această decizie. Judecătorii nu s-au lăsat, însă, convinși de argumentele sale.

Instanța i-a respins contestația

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de condamnatul Clămparu Ioan, deţinut în Penitenciarul Aiud, împotriva Încheierii nr. 23/18.01.2021, emisă în ds. nr. 487/2020 de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud. Menţine ca legală şi temeinică încheierea atacată. Obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 200 de lei. Definitivă”, este verdictul dat la contestația depusă de temutul proxenet Ioan Clămparu, scrie Spynews.
Apoi, și Penitenciarul Aiud s-a adresat justiției. Instanța a hotărât, însă, să respingă și această cerere.

„Respinge contestaţia Penitenciarului Aiud formulată împotriva încheierii nr. 114/2021 a judecătorului delegat cu supravegherea privării de libertate de la Penitenciarul Aiud privind pe deţinutul Clămparu Ioan, aflat în Penitenciarul , scrie cancan.ro.

Condamnări grele în trei țări

Temutul interlop Ioan Clămparu a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în Spania pentru proxenetism, aceasta fiind pedeapsa maximă. Clămparu a atacat hotărârea și a o obținut o reducere cu zece ani a pedepsei. Clămparu avea, însă, și o condamnare de 13 ani în România pentru fapte similare. Clămparu a fost găsit vinovat pentru mai multecapete de acuzare: constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şetc. De asemenea, în anul 2008, bărbatul a mai primit o condamnare de nu mai puțin de 18 ani de închisoare primită de la o instanță din Milano pentru trafic de droguri.

Cum s-a ajuns la pedeapsa de 25 de ani de închisoare?

Printr-o decizie a Tribunalului Alba, s-a hotărât contopirea celor trei pedepse definitive primite de-a lungul anilor de Ioan Clămparu de la instanțele din România, Spania și Italia. Au rezultat 25 de ani de închisoare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: