Teleormanul a fost zguduit de noi proteste. Aproximativ 30 de profesori afiliați Sindicatului „Spiru Haret” au protestat marți, în jur de o oră și 30 de minute în fața sediului Prefecturii Teleorman, dorind să transmită prefectului o serie de solicitări. Printre acestea s-a regăsit și plata sporului de uzură neuropsihică pentru toate categoriile de personal din sistemul educațional.

Președintele Sindicatului „Spiru Haret” din Teleorman, profesorul Tudor Spiridon, a declarat că Ministerul Educației trebuie să ia măsurile necesare pentru „plat cu ora din programul Școala altfel”.

„Pichetăm Prefectura judeţului Teleorman având în vedere marile probleme care s-au acumulat în sistemul educaţional românesc, implicit teleormănean, în speranţa că domnul prefect va transmite semnalele noastre Guvernului României. Este vorba în special despre redimensionarea costului standard pe elev, acordarea sporului de uzură psihică tuturor categoriilor care predau la clasă, în faţa elevilor. Foarte multe unităţi de învăţământ nu au serviciile esenţiale necesare, mă refer în special la pază, la pedagogi.”, a declarat Spiridon.

De asemenea, protestatarii s-au plâns de posturile blocate din învățământ: „Ca reprezentant al colegilor mei am ieşit astăzi în stradă pentru că dorim ca şi personalul auxiliar să beneficieze de sporul neuropsihic. De asemenea sunt o serie de restanţe care nu ne-au fost plătite. Mai mult decât atât sunt o mulţime de posturi blocate.”

Protestatarii au afirmat că nu vor renunța și sunt dispuși să revină și lunile viitoare dacă cererile lor nu vor fi soluționate, potrivit G4media.ro.

 

 

Te-ar putea interesa și: