Alarma a fost dată de Andreea Ladăr, dim Turda, județul Cluj, după ce, de mai bine de două săptămâni, nu a mai putut intra în contact cu sora ei. „Fetiţa asta e sora mea!!! Este dispărută!!! Capturatā de o sectă!!!!!!!! Te rog distribuie să se afle în toată lumea! Ultimele date care le avem despre ea e ca a fost în Franţa dar credem că poate fi in orice ţară europeană! Distribuie acum prin toată lumea!!!!!!!!”, a scris Andreea Ladăr, pe contul ei de facebook, solicitând distribuirea acestei informații.

În paralel, la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a fost depusă o sesizare de către familie, în care se arată că Olivia Ladăr a fost răpită de un grup de romi, care ar fi drogat-o. Polițiștii clujeni au emis o alertă de tipul „atenție persoană răpită”, după care au cerut ajutorul populației, pentru a afla informații.

Surse din cadrul IPJ Cluj susțin că polițiștii care se ocupă de caz au reușit să ia legătura cu femeia, în cursul zilei de joi. „Ne-a spus că a plecat voluntar de acasă și vrea să fie lăsată în pace. Noi facem toate demersurile necesare, pentru a vedea dacă persoana de sex feminin cu care s-a luat legătura este una și aceeași persoană, despre care se spune că ar fi dispărut. I s-a transmis femeii să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție dar ea ne spus că nu are motive deoarece nu este cercetată penal și că vrea să fie lăsată în pace”, ne-a spus un oficial al IPJ Cluj.

„Ne-a scris și ne-a și sunat să o lăsăm în pace”

Biroul de presă al IPJ Cluj a transmis următorul mesaj: „Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 15 iunie a.c., Lădar Olivia-Sorina, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a plecat de la locuinţa sa, însă nu s-a mai întors la domiciliu”, au transmis, astăzi, poliţiştii clujeni. Semnalmentele persoanei: înălţime 1.68 metri, 66 kilograme, păr vopsit blond, ochi căprui, ten deschis, fără semne particulare. Nu se cunoaşe vestimentaţia pe care o purta la momentul plecării. Persoanele care pot furniza orice informaţii despre femeie, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112, se arată în comunicatul Poliţiei”.

Tatăl femeii s-a întors din Spania pentru a o căuta, după ce nu a mai putut fi contactată. Acesta spune că după apelul public făcut de poliție, fiica l-a sunat și i-a spus că este bine, dar că vrea să fie lăsată în pace. „Este cu o gașcă de romi și sigur este drogată și spune că este bine. Ne-a scris și ne-a și sunat să o lăsăm în pace. Nu știm unde este nici acum și nici dacă este în siguranță”, a mai spus bărbatul, care solicită și el sprijinul populației.