Editura Evenimentul si Capital

Ministerul Dezvoltării caută soluții pentru eliminarea toaletelor din fundul curții. Precizări legate de circulara trimisă primăriilor. Telefonul de la ora 9

Autor: | | 1 Comentarii | 442 Vizualizari

Ministerul Dezvăltării Regionale și Administrației Publice vine, la solicitarea Evenimentului zilei, cu câteva precizări în legătură cu circulara pe care a trimis-o primăriilor pe tema locuințelor care nu sunt racordate la canalizare. Iată aceste precizări, așa cum au fost ele comunicate de Biroul de Presă al instituției.

Ce s-a urmărit prin trimiterea acestei circulare către Primării?

Circulara a fost transmisă cu titlu informativ către unităţile administrativ-teritoriale, în scopul de a le comunica primarilor și cetățenilor prevederile Directivei Consiliului 91/271/EEC din 21 mai 1991 privind epurarea apelor urbane reziduale, modificată şi completată de Directiva Comisiei 98/15/EC în 27 februarie 1998.

Ce se va face în mod concret, de acum încolo, pentru rezolvarea acestei situații?

Obiectivul acestei circulare a fost acela de a avea o situaţie clară a gospodăriilor care nu s-au racordat până în prezent la reţelele de canalizare, având în vedere angajamentele pe care România le-a asumat prin Tratatul de Aderare.

În acest sens, se intenționează identificarea unor soluţii în paralel cu Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, care să sprijine cetăţenii în vederea branşării integrale.

Ce au făcut autoritățile naționale, până în prezent, pentru ca țara noastră să restecte normele europene în acest domeniu?

Circulara a fost elaborată ca urmare a unor decizii luate de către comitetul interministerial creat în acest scop și urmărește evitarea eventualelor penalități financiare pe care România ar fi nevoită să le suporte.

Menţionăm că, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, MDRAP a alocat, până în prezent, peste 15 miliarde lei pentru 2.946 de obiective de investiţii care vizează alimentarea cu apă - 1.540 obiective, canalizarea - 1.106 obiective) şi sistemele integrate de alimentare cu apă şi canalizare - 300 obiective.

Ce pensie are Florin Piersic! Nimeni nu astepta la o asa SUMA! Cati BANI ia in fiecare luna marele actor

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI