Secret Holt a relatat că a încercat apoi, fără sucees, de mai multe ori, să vorbească la telefon cu fiica ei, Bailey, marți, imediat ce a auzit despre atacul de la Liceul Marshall County

„Am încercat și iar am încercat să o sunăm, dar nu ne-a răspuns”, a spus Secret Holt pentru postul de radio WKRN. „Ne-am dat seama că era ceva în neregulă, pentru că ea nu obișnuia să nu sune înapoi sau să scrie un mesaj”. în cele din urmă, fata a sunat-o pe mamă, dar nu a reușit să spună nimic.

„M-a sunat și tot ce am auzit au fost voci și haos, în fundal”, a spus ea la radio, potrivit New York Post. „Nu putea să spună nimic și am încercat să o strig pe nume o dată, de două ori, de 10 ori și ea nu răspundea. Am fugit la școală, dar nu ne-au lăsat să trecem”, a mai spus femeia.

Nu peste mult timp, mama urma să afle că fiica ei era una dintre cele două victime ucise. Din atuobuzele care aduceau elevii evacuați din școală, departe de scenele sângeroase, Bailey nu a coborât. „Am așteptat și am așteptat ca și ea să fie printre cei care coboară, dar nu a fost”, spune Secret.

„Directorul de la North Marshal a venit la mine, ne-a dus înăuntru, a venit un polițist, care ne-a dus cu mașina la o secție de pompieri, unde ne-au spus ce s-a întâmplat”.  

Autoritățile spun că Bailey și un alt elev, Preston Ryan Cope, au fost uciși când un băiat de 15 ani a intrat cu o armă și a deschis focul în clădire. Alte 18 persoane, cu vârste între 14 și 18 ani, au fost rănite. Trei victime erau azi în stare stabilă la spital, una este în stare gravă, explică oficialii.

Suspectul atacator nu a fost identificat, dar a fost arestat la fața locului. El va fi acuzat de crimă, tentativă de crimă și atac armat. Procurorii vor ca el să fie judecat ca adult, urmând să apară în fața unui mare juriu, în 13 februarie.

Mama lui Bailey a povestit că deșii fiica ei era încă foarte tânără, a încercat toată viața „să-i ajute pe alții, avea o inimă foarte bună și era cel mai uimitor copil pe care și l-ar putea dori un părinte. Zâmbetul ei putea lumina toată încăperea în care se afla”, a spus femeia. Ea a afirmat că se va ruga pentru atacator, în ciuda suferinței pe care i-a provocat-o.

„Este atât de greu să cred că cineva, într-o clipită poate lua două vieți și poate răni atât de mușți oameni, în câteva minute. Nu știu dacă o să pot merge la tribunal să-l văd. Pur și simplu nu știu dacă voi putea, dar vrea ca el să plătească pentru ce a făcut. Vreau și să mă rog pentru el, pentru că știu că trece prin clipe grele acum…dar el practic ne-a ucis copilul. Pur și simplu mi-a luat copilul de lângă mine”, a mai spus Secret Holt,  plângând.

Te-ar putea interesa și: