Telefon cu ecran mare: avantaje şi dezavantaje

Telefon cu ecran mare: avantaje şi dezavantaje

Câştigi la capitolul multimedia, dar pierzi în ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei şi devine incomod pentru buzunar

Sunt la modă smartphone-urile cu ecrane mari, de peste 4,5 inci. Inclusiv compania care a făcut populare telefoanele inteligente, Apple, a recunoscut că viitorul lor iPhone ar trebui să aibă un ecran mult mai mare decât cele pe care le-a lansat până acum.

LG, HTC, Sony, Samsung sau Motorola au deja mai multe modele pe piaţă. Iar din ce se anunţă pentru următoarea perioadă, niciun telefon cu dotări de ultimă generaţie nu va avea display sub 4 inci.

Însă, în ceea ce priveşte această tendinţă, părerile sunt împărţite. O parte dintre utilizatori nu şi-ar cumpăra telefoane mai mari, susţinând că ar fi incomod de ţinut la ureche în timpul convorbirilor şi le-ar ocupa prea mult loc în buzunar.

Ne puteți urmări și pe Google News

De partea cealaltă, sunt cei care doresc să aibă nu doar un telefon, ci un gadget multimedia, pe care să se uite la filme, să editeze fotografii, să scrie texte mari şi să navigheze pe internet pe un display mult mai mare decât cele de pe mobilele clasice. Puncte tari

Atunci când ai de făcut un drum lung în tren, metrou şi orice alt mijloc de transport în comun e perfect. Te poţi uita la filme, la fotografii şi să navighezi lejer şi confortabil pe internet.

De asemenea, jocurile pe un display mai generos oferă o experienţă mult mai interesantă. Poţi scrie mult mai uşor, întrucât tastele sunt mult mai mari şi nu apeşi mai multe o dată. Ar putea substitui, mai ales unul care are cel puţin 4,7 inci, o tabletă PC mai mică, de 7 inci, dar şi un GPS pentru maşină. Puncte slabe

Telefonul cu ecran mare devine un accesoriu care îţi va ocupa mult loc în buzunar şi s-ar putea să devină cu adevărat incomod. Producătorii de tehnologie au dezvoltat telefoane puternice şi display-uri care redau culori generoase, însă au cam ignorat bateria. Astfel, un ecran mare înseamnă automat că şi bateria va avea o durată de viaţă mai mică şi va trebui încărcată mai des.

De asemenea, ai putea fi dependent de folosirea hands-free-ului dacă ţi se pare că un telefon mare la ureche te face să arăţi caraghios. Citiți și:

  • Smartphone-urile vor fi mari
  • Comparație între iPhone 4S și Galaxy S3