Teatrul iese în stradă la Sibiu

Teatrul iese în stradă la Sibiu

DEBUT. Primele zile ale celui mai mare festival de arte ale spectacolului din România pun accent pe evenimente de stradă.

Mii de turişti şi sute de oameni de teatru au luat cu asalt Sibiul încă din prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru. "Ispita. Cioran" a fost primul spectacol de teatru din Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) din acest an, ediţie care se va închide duminica viitoare. Bilete epuizate la spectacolele jucate în tramvaiul Sibiu-Răşinari

Cum era de aşteptat, cele câteva zeci de locuri din tramvaiului Sibiu – Răşinari, tramvai în care se joacă spectacolul, erau cumpărate de mai bine de două săptămâni. Spectacolul se va juca, din nou, duminică, doar că, la fel, biletele sunt cumpărate integral.

Ultimele ediţii ale FITS au pus un tot mai mare accent pe spectacolele de stradă, fiind aduse spectacole ample ale unor mari companii. Anul acesta, germanii de la Pan.Optikum au invadat Piaţa Mare a Sibiului cu "TRANZIŢIE", "un spectacol de stradă care pune întrebări referitoare la societate şi la convieţuirea în comunităţi", după cum descriu organizatorii Festivalului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproximativ 30.000 de spectatori calculau organizatorii că o să fie prezenţi, vineri seara, la spectacolul germanilor.

  • 500.000 de oameni sunt aştepţaţi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, potrivit estimărilor directorului Constantin Chiriac

CE SPECTACOLE SUNT ÎN WEEKEND De la "Lulu", a lui Purcărete, la spectacole italiene şi lituaniene Primul mare spectacol din cadrul FITS ale cărui bilete s-au epuizat este "Lulu", regizat de Silviu Purcărete.

Pentru cei care nu au mai prins bilete la spectacolul expresionist care pune accentul pe imagini şocante, Purcărete mai este "disponibil" şi duminică seara, în hala fabricii Balanţa, unde este pus în scenă imensul spectacol "Faust". "Lumea vine la Sibiu cu încredere în ceea ce noi am selecţionat", se laudă Constantin Chiriac, directorul Festivalului.

Dintre marile evenimente internaţionale din acest sfârşit de săptămână merită urmărit Ascanio Celestini, unul dintre cei mai renumiţi oameni de teatru şi cultură din Italia. Duminică seara, în one-man show-ul "Fabrica", Celestini scoate la iveală infernul muncii într-o întreprindere.

Începutul ediţiei din acest an a FITS a stat şi sub semnul unui spectacol de 300 de minute – "Idiotul", al lituanianului Eimuntas Nekrosius.

"Totuşi, asta nu înseamnă prea mult pentru regizorul care a reuşit să dezvăluie în mod coerent intriga romanului lui Fiodor Dostoievski", susţin organizatorii FITS. Biletele pentru spectacolele din cadrul FITS pot fi cumpărate şi on-line, de pe bilete.sibfest.ro.

SÂMBĂTĂ, ORA 19.00. Spectacolul celor de la Dazzle are la bază o veche poveste japoneză