Teatru pentru cei mici și pentru cei mari la Excelsior. Unde mergem

Teatru pentru cei mici și pentru cei mari la Excelsior. Unde mergem

Iubitorii de teatru, atât cei mici cât și cei mari, sunt așteptați, până pe 9 aprilie, la spectacolele Teatrului Excelsior din București.

Joi, 4 aprilie, de la ora 10.00, copiii mici și mari sunt invitați să urmărească binecunoscuta poveste a Degețicăi într-o versiune scenică plină plină de culoare și candoare – unul dintre cele cele mai longegive spectacole din repertoriul Teatrului Excelsior.

Vineri, 5 aprilie, de la ora 10.00, Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor, vă dau întâlnire în spectacolul „Cei trei purceluși”. Adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre, povestea celor trei purceluși s-a mutat din pădure într-un parc, unde se joacă în voie și își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare.

Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19.00, va avea loc „O noapte furtunoasă” în regia lui Stelian Miu. Ceea ce a scris maestrul dramaturgiei românești atunci este valabil și acum, iar conceptul acestei montări este tocmai parvenitismul, fariseismul și, mai ales, falsitatea adusă la rând de normalitate, totul prezentat cu poleială și grandoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică, 7 aprilie, de la ora 10.00, micuța Dorothy vă dă întâlnire cu „Vrăjitorul din Oz”. Alături de „Sperietoarea”, „Omul de Tinichea” și „Leul”, Dorothy va învăța prețioasa lecție a prieteniei și a curajului care o va ajuta să se întoarcă acasă.

 

Weekend la Berăria H

 

● Vineri, 5 aprilie de la ora 22.45, Berăria H vă invită la o Serată Machedonească de neuitat alături de formația Steaua di Vreari. Este una din cele mai îndrăgite și cunoscute formații de muzică armânească cu o activitate de peste 25 de ani și 19 albume la activ. A avut numeroase colaborări de-a lungul timpului printre care și artiști remarcabili ai genului - Gică Coadă - şi cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe.

● Sâmbătă, 6 aprilie, Trupa Taxi te invită de la ora 18.00, la un spectacol nonconformist și sincer. Având peste o mie de concerte „în picioare”, trupa TAXI este una din cele mai iubite și mai respectate trupe din România. Veți auzi live hituri intrate deja în folclor: „Ești iubibilă”, „Subtitrare la români”, „Cele două cuvinte”, dar și cele mai noi melodii ale formației.

 

Târg de Vinuri

Cel mai important târg de vinuri din România, vine la Romexpo, în perioada 05-07 aprilie. Se adresează în egală măsură profesioniștilor, dar și iubitorilor de vinuri. Pe parcursul celor trei zile de târg, veți întâlni peste 100 de producători și importatori de vinuri, români sau străini, și peste 1.000 de vinuri diferite la degustare. Vineri se poate vizita între ora 15.00-20.00, iar sâmbătă și duminică, între 11.00 – 20.00.

 

Expoziție ANTI-Instagram

Începând cu acest weekend și până pe 14 aprilie, la Muzeul Național de Artă Contemporană se poate vizita o expoziție puțin altfel. Expoziţia ANTI-Instagram este rezultatul Atelierului de documentare creativă la Anina, un exerciţiu pedagogic orientat către metode clasice de documentare prin fotografie, film şi desen. Veți putea admira documentare de scurt metraj pe peliculă, fotografii pe film de 35 mm și Polaroid, benzi desenate și acuarele și înregistrări audio bazate pe istoria localității, dar și istoriile locuitorilor din orașul Anina. Intrarea este liberă.

 

Au început „Zilele Culturii Turce”

Începând de ieri, 3 aprilie, s-a dat startul „Zilelor Culturii Turce” la București. Sărbătoarea turcească va ține până în 7 aprilie și cheamă toți iubitorii de voie bună la dans, muzică, film, expoziții de fotografie și artă ceramică, ba chiar și un masterclass de gastronomie. Săptămâna Culturii Turce își propune în fiecare an să aducă în prim plan câte un sit de importanță istorică deosebită în atenția internațională, prin organizarea de expoziții, seminarii și ateliere în mai multe țări.

 

Anastasis - expoziție de icoane

Începând de sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, va avea loc deschiderea expoziției de icoane ortodoxe tradițional bizantine, realizate de cunoscuți pictori iconari din România și de la Sfântul Munte Athos, Grecia. Expoziția va putea fi văzută până pe 5 mai, iar intrarea este liberă.