Autoritățile din Capitala Olandei au decis, sâmbătă, să închidă mai multe străzi din apropierea faimosului Cartier Roşu al orașului, sfătuindu-i, totodată pe turiști să evite zona. Astfel, se încearcă reducerea aglomerației în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru respectarea recomandărilor de distanţare socială, municipalitatea din Amsterdam a implementat reguli de trafic cu sens unic în zonă şi a monitorizat cu atenţie fluxul de vizitatori până când a ajuns la concluzia că zona este prea aglomerată.

„Nu veniţi în Cartierul Roşu. Este prea aglomerat”, avertizau sâmbătă seara, autoritățile olandeze, într-o postare pe contul de Twitter al municipalităţii.

Cartierul Rosu este un obiectiv turistic de importanță majoră al orașului Amsterdam. Cunoscut si sub numele de „Walletjes”, cartierul este format dintr-o rețea de alei pe care se afla un numar foarte mare de cămăruțe, închiriate în special de femei care oferă servicii sexuale din spatele unui geam sau a unei uși de sticlă. Aceste camere sunt decorate, în general cu lumini roșii, de unde și denumirea zonei.

Întreaga zonă are un aer predominant de divertisment pentru adulți, fiind plină de spectacole erotice, magazine de accesorii sexuale, cinematografe cu filme pentru adulți și chiar un muzeu al sexului.

Odată cu implementarea măsurilor de relaxare, lucrătorii sexuali din Olanda, dintre care mulţi actiează în Cartierul Roşu, şi-au putut relua activitatea de la 1 iulie. Măsura a fost primită cu satisfacție de cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu, dat fiind că industria a încetat efectiv să mai funcţioneze în timpul pandemiei de coronavirus.

Drept urmare, în contextul relaxării restricţiilor şi a redeschiderii graniţelor în mai multe ţări europene,, în ultimele săptămâni, Amsterdam, care este o destinație turistică foarte populară, a înregistrat un aflux foarte mare de vizitatori.

Înainte de weekend, vineri, autorităţile au precizat că afacerile din Amsterdam au o responsabilitate suplimentară în a impune distanţa de 1,5 metri între clienţi, în condiţiile în care „numeroşi vizitatori străini nu cunosc măsurile luate împotriva coronavirusului în Olanda”.

Lidia Buble și Răzvan Simion la prima apariție TV, după despărțire. Cum s-au comportat cei doi

Descoperire de senzație. Cel mai mare meteorit din Germania găsit într-o grădină