Evenimentul Zilei > Actualitate > Teama de coronavirus. A crescut alarmant numărul de morți la metrou. Ce se întâmplă
Teama de coronavirus. A crescut alarmant numărul de morți la metrou. Ce se întâmplă

Teama de coronavirus. A crescut alarmant numărul de morți la metrou. Ce se întâmplă

Presa din Marea Britanie scrie că de teamă să nu se contamineze cu noul tip de coronavirus, numeroşi londonezi evită să ţină mâna pe banda de cauciuc a scărilor rulante din metrou. Rezultatul este o creştere a căderilor potenţial mortale.

Din aprilie până în iunie douăsprezece persoane au murit sau au fost grav rănite în metrou, iar 23 în autobuze. Este o cifră mai mare decât în timpul altor trimestre din perioada 2020-2021, subliniază cotidianul The Telegraph.

Unul dintre „cele mai mari riscuri” pentru securitatea pasagerilor este de a nu se ţine şi a cădea din cauza unei „percepţii conform căreia banda de cauciuc nu este curată în contextul pandemiei”, a comentat Andy Lord, directorul general al metroului londonez, citat de cotidienele londoneze.

Persoanele în vârstă sunt în categoria cu cel mai mare risc, căderea lor intervenind în timp ce ele încearcă să pună un bagaj pe scara rulantă, informează jurnaliștii.

Și asta nu este singura cauză a deceselor în rândul pasagerilor.

În afară de teama de coronavirus, altă cauză a căderilor este starea de ebrietate

O altă cauză a căderii este starea de ebrietate a unor pasageri, cu o creştere a ieşirilor în timpul nopţii pe măsură ce interdicţia de circulaţie a fost ridicată, a adăugat Andy Lord.

În afară de un regim de igienizare intensivă a reţelei de metrou, deja în funcţiune, regia de transporturi (TfL) intenţionează să extindă instalarea, începută anul trecut, a unor aparate cu raze ultraviolete pe banda scărilor rulante, pentru a eradica orice urmă de virus.

Menţionat de Telegraph, un raport al TfL publicat săptămâna aceasta asupra securităţii pasagerilor arată că numărul de răniţi la un milion de pasageri este în prezent ‘superior obiectivului fixat’ de regie.

„Numărul de persoane ucise sau rănite a crescut odată cu reîntoarcerea pasagerilor în reţeaua de transport. Numărul de accidentări survenite pe scările normale sau pe cele rulante se menţine la un nivel relativ ridicat. În raport cu trimestrul precedent, există de asemenea o uşoară creştere a numărului de accidentări acolo unde un factor a fost starea de ebrietate”, precizează documentul, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: