Harry și Meghan au cumpărat casa din California de la oligarhul rus, miliardarul Sergey Grishin. Fostul proprietar al Chateau of Riven Rock a fost Sergey Grishin, un miliardar rus în vârstă de 54 de ani. El a vândut domeniul de 30.000 mp, având un un conac de nouă dormitoare către cei doi membri ai familie regale britanice pentru o reducere masivă de 12 milioane de dolari. Numai că Harry și Meghan și-au cumpărat locuința din California de vis de la un oligarh rus care ar fi amenințat că-și taie soția în bucăți, scrie Daily Mail.

Fostul proprietar al Castelului Riven Rock – așa cum este cunoscută noua lor casă – a fost Sergey Grishin, 54 de ani, supranumit „Scarface Oligarch”. El a vândut domeniul de șapte acri, complet cu piscină, teren de tenis, căminele de oaspeți și casa principală, către Harry și Meghan după o reducere masivă, solicitând 27 milioane de dolari în urmă cu doar trei ani. Acum a vândut-o cu 15 milioane de dolari. De unde acest chilipir găsit de Harry și Meghan? Acum, Sergey Grishin și fosta sa soție, Anna Fedoseeva (vezi foto) sunt înclestați într-o luptă teribilă pentru avere.

Acțiunea  judecătorească introdusă de Anna Fedoseeva include acuzații incredibile, una din ele fiind aceea că el i-a ținut o armă la cap și i-a smuls dinții – ceea ce el neagă. Alte acuzații sunt că Grishin a purtat o campanie de hărțuire împotriva partenerei de afaceri a fostei sale soții, Jennifer Sulkess, cu acuzații de agresiune, violență în familie, invazia vieții private.

Un purtător de cuvânt al lui Grishin a declarat că acesta este „victima nefericită a unei fraude” comisă de fosta sa soție „pentru care a fost obligat să depună proceduri legale împotriva ei”. Purtătorul de cuvânt a adăugat: „Revendicarea sa legală prevede că la mai puțin de două luni de la căsătoria lor, doamna Fedoseeva s-a implicat într-o aventură romantică cu o altă femeie și, ulterior, a creat o schemă pentru a-i lua milioane de dolari. Când această schemă frauduloasă a eșuat, doamna Fedoseeva a formulat o serie de afirmații false și extrem de defăimătoare cu privire la domnul Grishin – inclusiv amenințări fizice și violență – care sunt extrem de fanteziste, negate de miliardarul rus”.

Fosta sa soție, Anna Fedoseeva, prietena și partenerul ei de afaceri Jennifer Sulkess cer 125 milioane de dolari în daune. Grishin este programat să fie judecat în octombrie.

De la Moscova, Anna Fedoseeva a spus reporterilor Daily Mail: „Mi-e teamă pentru viața mea și pentru cei dragi. El este 100% foarte periculos și este într-un război cu mine.”

Ambele femei au obținut cu succes ordinele de restricție împotriva sa, pe fondul acuzațiilor de amenințare cu moartea. Într-un mesaj text, el ar fi spus soției sale că o va tăia „bucată cu bucată de la coadă până când ajung la capul tău”, adăugând: „Asta se va întâmpla”.  Grishin și soția sa au locuit în casa Santa Barbara până la mijlocul anului 2017, când s-au mutat în centrul Los Angeles. Căsătoria lor s-a destrămat în ianuarie 2018 și amenințările au început curând.

Oligarhul este notoriu pentru rolul său în așa-numita „Russian Laundromat” care ar fi putut i-ar fi adus până la 60 de miliarde de dolari. Grishin, care și-a început cariera vânzând prăjituri și hot-dog-uri, a fost președintele băncii Rosevrobank când era în centrul scandalului de spălare de bani. Centrul Internațional pentru Studiul Corupției și a Criminalității Organizate, un consorțiu de jurnaliști internaționali, susține că Rosevrobank a spălat bani rusești prin Moldova și Letonia folosind acorduri de împrumut fictive între companiile.