Evenimentul Zilei > Actualitate > Taximetriștii din București vor avea surprize neplăcute. Se anunță controale și sancțiuni majore. „Nu e posibil să existe…”
Taximetriștii din București vor avea surprize neplăcute. Se anunță controale și sancțiuni majore. „Nu e posibil să existe…”

Taximetriștii din București vor avea surprize neplăcute. Se anunță controale și sancțiuni majore. „Nu e posibil să existe…”

Nicuşor Dan face ordine printre taximetriști! Acesta a mărturisit că va scoate 2.700 de autorizaţii taxi. Dezbaterile politice se vor finaliza pe 10 ianuarie.

„Vom scoate 2.700 de autorizaţii taxi care de-a lungul timpului au fost retrase de Primăria Municipiului Bucureşti. Aceste autorizaţii sau licenţe taxi, cum se spune popular, vor fi atribuite în urma unei hotărâri de Consiliu. Ce se întâmplă în acest moment? Avem o hotărâre de Consiliu General care este în vigoare cu nişte criterii şi noi am pus săptămâna aceasta în dezbatere publică modificarea hotărârii cu criteriile.

Dezbaterea publică o să aibă loc, potrivit legii, până pe 10 ianuarie. O să urmeze o hotărâre de CGMB în care vom aproba modificarea de Regulament şi noile criterii, urmând să aşteptăm, conform legii, încă 60 de zile din momentul în care avem criteriile şi facem anunţul până când vom atribui, în baza acestor criterii, licenţele. E o invitaţie către taximetrişti. Şi eu sunt o persoană care circulă cu taxiul şi am avut nenumărate discuţii cu taximetriştii pe subiectul acesta.

Cei care vor să aibă propria autorizaţie taxi trebuie ca în acest interval până în 10 martie, mai întâi să devină PFA, iar apoi să obţină de la PMB autorizaţia de transport, astfel încât, având autorizaţia de transport, să poată să intre în competiţie, în criteriile de selecţie pentru atribuirea unei autorizaţii taxi”, a declarat edilul, într-o conferinţă de presă.

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Primarul Capitalei, supărat pe trucurile taximetriștilor

„Legat de taximetrie în general, autoritatea publică nu şi-a exercitat practic niciodată dreptul de control şi o să facem asta. Nu e posibil să existe taximetrişti care să facă preţ, să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif şi multe alte lucruri.

Pe de altă parte, niciodată, desi percepe taximetriştilor o taxă, Primăria Capitalei nu a apărat interesele acestei comunităţi şi există o concurenţă neloială pe care transportul alternativ o face activităţii de taxi. În acest moment, pe străzile din Bucureşti, sunt cam 7.000 de taximetrişti şi cam 28.000 de maşini care practică transportul alternativ. Deci a ajuns ca activitatea care este taxată de fapt de municipalitate să fie alternativa la transportul alternativ”, a mai precizat primarul, potrivit News.ro.

Primarul Capitalei a mai declarat că mașinile ecologice sunt o soluție foarte bună pentru populație, iar taximetriștii trebuie să achiziționeze mașini cât mai sigure.

„În ceea ce priveşte modificările pe care le propunem, pânâ pe 10 ianuarie acest Regulament este în dezbatere publică şi aş dori să ne concetrăm până pe 10 ianuarie doar pe modificarea crtieriilor de atribuire. Propunem ca acest criteriu să dea mai multe puncte maşinilor cât mai ecologice, maşinele electrice au un punctaj, maşinile hibride au slt punctaj, ş.a.m.d., punctăm vechimea, adică noutatea, cât de nouă este maşina şi punctăm, de asemenea, siguranţa – numărul de airbag-uri, ş.a.m.d.”, a mai precizat Nicuşor Dan, potrivit RomaniaTV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.