Evenimentul Zilei > Social > Şoc şi groază în Capitală! Taximetrist găsit mort la volan. Foto în articol
Şoc şi groază în Capitală! Taximetrist găsit mort la volan. Foto în articol

Şoc şi groază în Capitală! Taximetrist găsit mort la volan. Foto în articol

Stresul ultimelor săptămâni din lumea taximetriei l-a răpus pe un șofer al unei firme bucureștene în această după-amiază, în cartierul Giulești. Bărbatul a suferit un atac cerebral chiar când se afla la volanul mașinii de muncă, informații pe care le-a furnizat chiar un coleg de-al acestuia pe un grup dedicat domeniului.

Acum pe Calea Giulești! Dumnezeu să-l odihnească!” scrie Viorel Oprea, mesaj sub care apar trei poze în care un coleg de-al său de la o companie de taxi bucureșteană este surprins chiar la câteva minute după ce și-a dat ultima suflare.

Imaginile au fost postate pe Clubul Taximetriștilor, un grup de Facebook dedicat atât șoferilor, cât și clienților de taxi din România care are actualmente peste 35 de mii de membri.

Cum era și normal, zeci de oameni și-au exprimat regretele, dar unii au ridicat și problema condițiilor de muncă în care mulți dintre șoferii de taxi aleg sau sunt împinși să lucreze.

Să mai spună unii că e așa ușor și că stăm doar cu fundul pe scaun. Zilnic suntem predispuși la multe: stres, accidente, tâlhării…” scrie Constantin Ghiocel.

Cine să îl ajute, patronul firmei? Poate colegii, că de la patronul firmei nu vezi nici apă”, completează Teodor Dragotis.

În timp ce și alți taximetriști se contraziceau pe tema „accidente de muncă” și dacă acest eveniment nefericit poate fi încadrat în aceeași categorie, accidentele vasculare cerebrale fac câte o victimă la un sfert de oră în România. Așa cum EVZ a scris în urmă cu o săptămână, AVC-ul este cauza cel mai des întâlnită la decese printre români, rata de patru morți pe oră fiind cea mai mare din întreaga Uniune Europeană.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.