Acum pe Calea Giulești! Dumnezeu să-l odihnească!” scrie Viorel Oprea, mesaj sub care apar trei poze în care un coleg de-al său de la o companie de taxi bucureșteană este surprins chiar la câteva minute după ce și-a dat ultima suflare.

Imaginile au fost postate pe Clubul Taximetriștilor, un grup de Facebook dedicat atât șoferilor, cât și clienților de taxi din România care are actualmente peste 35 de mii de membri.

Cum era și normal, zeci de oameni și-au exprimat regretele, dar unii au ridicat și problema condițiilor de muncă în care mulți dintre șoferii de taxi aleg sau sunt împinși să lucreze.

Să mai spună unii că e așa ușor și că stăm doar cu fundul pe scaun. Zilnic suntem predispuși la multe: stres, accidente, tâlhării…” scrie Constantin Ghiocel.

Cine să îl ajute, patronul firmei? Poate colegii, că de la patronul firmei nu vezi nici apă”, completează Teodor Dragotis.

În timp ce și alți taximetriști se contraziceau pe tema „accidente de muncă” și dacă acest eveniment nefericit poate fi încadrat în aceeași categorie, accidentele vasculare cerebrale fac câte o victimă la un sfert de oră în România. Așa cum EVZ a scris în urmă cu o săptămână, AVC-ul este cauza cel mai des întâlnită la decese printre români, rata de patru morți pe oră fiind cea mai mare din întreaga Uniune Europeană.