Țarul Nicolae al II-lea. Un răsunet în pas de istorie

Țarul Nicolae al II-lea. Un răsunet în pas de istorie

Motto: Viața este prea scurtă pentru a pierde farmecul și bucuria fiecărei clipe. Anul 1917. O răscruce de timpuri învolburate și triste la poarta istoriei poporului rus. Apusul monarhiei și începutul unei perioade întunecate de cruntă durere.

În cele din urmă, familia Romanov a fost izolată în orașul Tobolsk din îndepărtata Rusie. Deși condițiile de trai erau grele, localnicii au prezentat multă bunăvoință față de aceștia. Ultimul mesaj al țarului a fost transmis printr-o scrisoare a fiicei sale Olga către o prietenă, un mesaj plin de dragoste și de autenticitate: " Tata cere să îl transmiți tuturor celor care au rămas fideli lui și celor care ar putea să aibă influență să nu îl răzbune; el îi iartă pe toți și se roagă pentru ei; și să nu se răzbune nici pentru ei înșiși și să își aducă aminte că răul care este acum în lume va deveni mai puternic și că nu răul biruiește răul, ci numai iubirea..."

Se poate observa trăirea profundă pe care o avea Nicolae al II-lea și felul în care acesta se raporta la viață, depășind granițele firii și reușind să înalțe existența la un alt mod de "a fi". Dragoste sa față de Dumnezeu și față de popor a rămas vie până în ultima clipă a vieții sale pământești, ceea ce l-a făcut o personalitate marcantă printre contemporanii săi.

Din păcate, greutățile întâmpinate de Familia Regală nu s-au oprit aici. Bolșevicii i-au trimis spre orașul lor central, și anume Ekaterinburg. Datorită faptului că Armata Albă se apropia tot mai mult de această zonă, bolșevicii s-au speriat și au hotărât să grăbească execuția țarului. Astfel, toți membrii familiei au fost împușcați cu cruzime și împunși cu baioneta într-o pivniță. Abia după căderea comunismului, prin 1990, au putut fi dezgropate și comparate cu ADN-ul Familiei Regale din Anglia. S-a constatat în felul acesta verdicitatea apartenței osemintelor la Familia Țaristă. În anul 2010, Biserica Ortodoxă Rusă i-a canonizat pe Sfinții Romanov, iar evlavia poporului rus față de aceștia a sporit considerabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un aspect demn de luat în considerare este legat de profesorul de limba engleză al copiilor, Charles Gibbes, care a fost eliberat de bolșevici fiindcă nu avea cetățenie rusă. După tragedia execuției familiei Romanov, acesta a decis să se convertească la Ortodoxie. S-a călugărit și a devenit preot în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Cu siguranță, viața lângă membrii familiei țariste l-au marcat profund și l-au ajutat să descopere adevărata trăire creștină.

Putem spune că Nicolae al II-lea a rămas în istorie ca ultimul Țar al Rusiei, iar moartea sa și a familiei Romanov a reprezentat un eveniment tragic din multele evenimente care compun peisajul întunecat al comunismului. Destinul familiei Romanov este un răsunet pentru noi, cei de azi, un glas spre luare aminte. O forță de a trăi frumos și în strânsă legătura cu Nevăzutul, o forță de A FI atunci când totul pare imposibil.

Să trăim cu curaj fiecare clipă...cred ca aceasta este cheia împlinirii lăuntrice!