Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”
Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”

Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre plecările din masive din partidul său. ”Nn țin pe nimeni cu forța”, spune acesta. El spune că partidul săpu va face pragul la parlamentare. Tăriceanu a declarat, vineri, în contextul plecării mai multor parlamentari din partid, că mutările au loc în încercarea „cu ardoare” a aleșilor de a mai prinde un mandat în Parlament, în contextul în care aceștia sunt ”parlkamentari de meserie”. 

Amintim că președintele ALDE Teleorman, deputatul Ică Calotă, a declarat, miercuri, că aproximativ 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână. ”Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maxim o săptămână, zece zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”, a afirmat Calotă, pentru Agerpres.

Căli Popescu Tăriceanu este însă optimist. El a mai declarat, în aceeași emisiune că ”ALDE va continua să existe ca partid. Eu am convingerea că nu vor fi anticipate, iar pe baza alegerilor locale vom ajunge să facem pragul şi la alegerile parlamentare”.

 

PAGINA ANTERIOARA