Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu solicită o dezbatere serioasă pe tema organizării anului școlar/universitar care va începe din toamnă și solicită o sesiune extraordinară a comisiilor pentru învășământ a celor două camere parlamentare.
În acest sens, Călin Popescu Tăriceanu a depus o solicitare către președinții Senatului și al Camerei Deputaților cerând convocarea comisiilor. Inițiativa sa vine în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, din cauza cărora anul școlar viitor nu se va putea desfășura în condiții normale.
„Așa cum anunțam săptămâna trecută, am depus solicitarea adresată președinților celor două camere ale Parlamentului de a convoca în sesiunea extraordinară comisiile pentru învățământ, știință, tineret și sport pentru a dezbate modul în care va fi organizat noul an școlar/universitar 2020 – 2021”, a arătat liderul ALDE într-o postare pe Facebook.
El a precizat că decis să procedeze astfel după ce a constatat că propunerile inițiate de Guvernul condus de Ludovic Orban, în acest sens sunt lipsite de realism.
„Demersul meu vine în contextul în care am văzut propunerile emanate de Guvernul Orban, care aproape sunt de neconceput pentru nişte oameni care au o responsabilitate enormă. Acest Guvern nu are nici o idee realistă cu privire la felul în care trebuie organizată revenirea pe băncile școlii”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.
El a continuată arătând că Parlamentul trebuie să ia în considerare și propunerile venite de la cei care sunt implicați în sistemul educational, de la elevi, la părinți, de la corpul profesoral la autorități publice și specialiști în sănătate.
„Consider că este necesară o dezbatere amplă în comisiile de specialitate, în care să ascultăm cu atenție propunerile care vin de la asociațiile de părinți, elevi, corpul profesoral, autorități locale și medici. De asemenea, consider că este necesară o discuție serioasă cu autoritățile locale ca să vedem dacă se pot găsi spații suplimentare pentru școli” a precizat Călin Popescu Tăriceanu.
Liderul ALDE a subliniat că este nevoie, pentru a adopta cele mai bune măsuri, de o opinie avizată a specialiștilor în epidemiologie și sănătate publică, astfel încât să se reducă riscul de îmbolnăvire.
„În același timp, trebuie să ascultăm specialiștii epidemiologi care să ne spună ce măsuri pot fi luate pentru a micșora riscul de îmbolnăvire. Sunt doar câteva dintre direcțiile de discuție pe care consider că trebuie să le abordăm în cadrul unei ședințe comune a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport”. a încheiat Tăriceanu,
Băsescu, despre relaxare: „A fost devreme. Nu reziști presiunii, ești o caricatură”