Evenimentul Zilei > Justitie > Tăriceanu despre dosarul încropit de DNA: „este o făcătură”
Tăriceanu despre dosarul încropit de DNA: „este o făcătură”

Tăriceanu despre dosarul încropit de DNA: „este o făcătură”

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a postat, luni seara, pe o rețea de socializare faptul că DNA nu a adus nicio probă suplimentară care să justifice trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat.

Tăriceanu despre dosarul încropit de DNA. El spune că în dosarul în care este acuzat de luare de mită, este „o făcătură”.

Telejustiția nu e justiție

„Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă!

În condițiile în care ancheta penală nu este publică (valabil și pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienți! Aceștia refuză să constate că:

1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca România să intre în legalitate, în condițiile în care administrația centrală și locală folosea în mod fraudulos licențe software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deținătorii licențelor.
2. PNL a avut mai multe contracte de consultanță în perioada 2007-2008 în totală transparență și legalitate, care au fost plătite de către partid și de nimeni altcineva.

Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfășurare. Este de bun simț, ca să nu mai vorbesc de obligații procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică  «de a mă face», cum aud că se vorbește pe culoarele puterii!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

 

„Încearcă să-mi pună căluș printr-o înscenare judiciară”

Nu este prima dată când o putere politică încearcă să-mi pună căluș printr-o înscenare judiciară. A fost “operațiunea Sterling”, urmată de procesul cu așa zisă declarație mincinoasă, și acum asta! Așa cum le-am câștigat pe toate până acum, o să-l câștig și pe acesta, și pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc!

Să fie clar: telejustitia nu este justiție, ci doar o revenire la perioada bolșevică în care nu judecau magistrații ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiția din România trebuie să meargă!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Tăriceanu.

DNA l-a pus sub învinuire pe Tăriceanu

DNA a anunțat, luni, inculparea lui Călin Popescu-Tăriceanu în dosarul de luare de mită. Anunțul vine la zece zile de la punerea sub învinuire. Potrivit procedurilor, însemnă că în perioada următoare Tăriceanu va fi trimis în judecată.

Procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10%, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al unei companii austriece.

Surse judiciare spun că firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria. Aceasta este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.