Evenimentul Zilei > Politica > Târg între PNL și USR-PLUS. Se plănuiește un schimb de ministere. Florin Cîțu vrea să tranșeze scandalul
Târg între PNL și USR-PLUS. Se plănuiește un schimb de ministere. Florin Cîțu vrea să tranșeze scandalul

Târg între PNL și USR-PLUS. Se plănuiește un schimb de ministere. Florin Cîțu vrea să tranșeze scandalul

Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să facă un schimb de ministere pentru a pune capăt tensiunilor din coaliția de guvernare, informează surse.

Premierul Florin Cîțu vrea să pună capăt scandalului din coaliția de guvernare, informează surse. Prim-ministrul vrea să facă un târg cu partidul lui Dan Barna astfel încât programul „Anghel Saligny” să fie aprobat, așa cum își doresc liberalii, iar USR-PLUS să primească, la rândul său, mai multe fonduri la rectificarea bugetară de săptămâna viitoare.

Schimb de ministere. Florin Cîțu vrea să pună capăt scandalului

De la o oră la alta, lucrurile par a lua noi întorsături în coaliția de guvernare. Se fac planuri în toate taberele în acest moment. Există discuții în apropierea premierului că s-ar putea face un schimb de ministere, pentru a calma apele din Guvern. Potrivit unor surse ale DIGI24, PNL vrea să preia Ministerul Justiției, care ar putea fi reprezentată de Iulia Scântei sau de Alina Gorghiu. USR-PLUS ar putea să preia Ministerul de Interne și, astfel, beneficiază și de mai mulți bani la rectificarea bugetară, spun sursele.

Vineri după-amiaza este programată o nouă ședință de Guvern, în care proiectul ar putea să treacă.

USR, dispus să negocieze cu PSD pentru a dărâma guvernul Cîţu

Potrivit surselor, USR ar fi gata de a negocia cu PSD cu scopul de a dărâma guvernul Cîţu, după ultimele acţiuni care au culminat cu revocarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Premierul Florin Cîţu l-a sunat miercuri seara pe Dan Barna şi l-a anunţat că are acceptul de la Cotroceni pentru schimbarea ministrului. Din acest motiv, USR este hotărât să nu cedeze. În plus, o variantă este aceea ca astăzi ei să înceapă negocieri cu PSD pentru moţiunea de cenzură.

Surse: Cîţu i-a spus lui Barna că Iohannis acceptă revocarea lui Stelian Ion. USR ar vrea ca moţiunea lor de cenzură împotriva guvernului Cîţu să fie sprijinită şi de social-democraţi, astfel că ar vrea să negocieze cu partidul condus de Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse din PSD, cei din partid nu iau în calcul să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi le va spune acestora să vină ei şi să semneze moţiunea lor.

În plin scandal, preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială: Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

Revocarea lui Stelian Ion a fost motivată de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei. Interimar la Ministerul Justiţiei va fi Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care îl conduce într-un singur an.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: