Țara în care testul PCR devine obligatoriu la aeroport. Amenda pentru cei care refuză este de 1.450 de euro

Țara în care testul PCR devine obligatoriu la aeroport. Amenda pentru cei care refuză este de 1.450 de euro

Persoanele care nu sunt vaccinate și revin în Austria, vor trebui să facă un test PCR, pentru că, în caz contrar, vor primi o amendă consistentă.

Persoanele care revin în Austria, după ce au vizitat Spania, Olanda sau Cipru, și care nu s-au vaccinat, vor fi obligate să efectueze câte un test PCR, pe aeroport. Cine nu se va supune riscă să fie amendat, au anunțat autoritățile de la Viena. Detaliile acestui proiect sunt încă în discuție.

Testul PCR devine obligatoriu pentru persoanele care nu sunt vaccinate

Regulamentul corespunzător este așteptat săptămâna aceasta, testele PCR vor începe apoi în curând, a anunțat Ministerul Sănătății la cererea APA, conform ziarulromanesc.at.

Într-o primă fază, testul va fi obligatoriu numai pentru repatriați și turiștii care sosesc prin zbor direct din Spania, Cipru sau Olanda și nu sunt fie complet imunizați, fie au un test PCR negativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt excluse persoanele complet vaccinate și recuperate cu cel puțin o vaccinare. O doză este suficientă pentru vaccinul Johnson & Johnson. Cine nu poate prezenta un test PCR, trebuie să facă unul la aeroport. Cei care refuză vor fi amendați cu suma de 1.450 de euro, mai anunță sursa citată.

Încă nu s-a stabilit de la ce vârstă sunt testați copiii

Se discută încă despre vârsta la care ar trebui să fie supuși testului copiii. În Austria, testele sunt, în general, obligatorii de la vârsta de doisprezece ani, iar Consiliul Uniunii Europene a recomandat și teste de la această vârstă. Este foarte posibil ca acest lucru să fie pus în aplicare și în această țară.

La Viena, copiii cu vârsta de șase ani și peste au nevoie de un test de intrare, dar în prezent nu există excepții pentru capitala în ceea ce privește călătoriile de întoarcere. Guvernul austriac a justificat noul test obligatoriu explicând că aproximativ o treime din noile infecții pot fi urmărite înapoi la călătorii. Reprezentanții Uniunii Europene recomandă restricții de călătorie dacă o țară are o incidență de 14 zile mai mare de 75 și este dominată de varianta Delta.