Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânăr român sechestrat de traficanții albanezi. Recompensa uriașă cerută de răpitori
Tânăr român sechestrat de traficanții albanezi. Recompensa uriașă cerută de răpitori

Tânăr român sechestrat de traficanții albanezi. Recompensa uriașă cerută de răpitori

Un tânăr român, ful patronului unei firme de transport, a fost răpit de o rețea de traficanți albanezi care au pierdut 300 de kilograme de droguri.

Victima a fost eliberată, în cele din urmă, de polițiști, în urma unei operațiuni de amploare, asemenea celor din filmele de acțiune. Tânărul a fost răpit deoarece drogurile transportate de camioanele tatălui său nu au ajuns la destinație. Iar acest lucru i-au făcut pe traficanți să creadă că au fost furați.

În captivitate, bărbatul a fost bătut şi torturat pentru a-l determina pe tatăl său să returneze stupefiantele sau să achite contravaloarea lor. În prezent, anchetatorii încearcă să stabilească dacă firma de transport este implicată în traficul de droguri.

„În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne şi în urma unor acţiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un bărbat, cetăţean român, de 28 de ani, victimă a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat şi luat în custodie de autorităţile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Tânărul a fost sechestrat în schimbul drogurilor

Potrivit sursei citate, este vorba despre un dosar penal instrumentat de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud. Ancheta vizează infracţiuni de trafic de droguri şi răpire.

„Din anchetă a reieşit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăţi de transport internaţional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînţelegeri în legătură cu un transport. Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbaţi, de origine albaneză, care l-ar fi reţinut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre şoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinaţie”, au precizat poliţiştii.

Răpitorii au cerut 750.000 de euro

În schimbul eliberării fiului, răpitorii ar fi solicitat suma de 750.000 de euro, reprezentând contravaloarea drogurilor. Cum bărbatul nu avea banii, s-a adresat poliției române, solicitând ajutor ca să-și elibereze fiul.

„La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autorităţile române. Din investigaţiile efectuate, a mai reieşit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, şofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia şi Germania”, mai arată poliţiştii.

Încărcarea drogurilor s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acestea au fost transportate în localitatea Medina, tot în Spania. Aici, o cantitate de 300 de kilograme de droguri a fost predate unul alt șofer, de 42 de ani, de la aceeași firmă de transport.

Poliția cercetează cazul

Acesta urma să le transporte în Italia, însă vehiculul nu a mai ajuns la destinație. Camionul a fost găsit abandonat, în Medina, în Spania, iar drogurile s-au pierdut. Un alt șofer, de 49 de ani, a transportat diferența de 400 de kilograme de canabis în Germania.

„La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistriţa. La locuinţele lui, au fost efectuate 2 percheziţii, fiind descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, bărbatul de 49 de ani şi un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetăţeni români, au fost arestaţi de autorităţile spaniole”, se mai arată în informarea poliiştilor.

Cercetările sunt continuate, într-un dosar penal cu privire la răpire, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Anchetatorii urmează să stabilească implicarea firmei de transport și dacă patronul acesteia și fiul său ştiau că transportă droguri.