Evenimentul Zilei > International > Talibanii au filmat execuția unui șef al poliției. Atenție! Sunt imagini cu un puternic impact emoțional! Video 
VIDEO

Talibanii au filmat execuția unui șef al poliției. Atenție! Sunt imagini cu un puternic impact emoțional! Video 

Imaginile terifiante postate pe rețelele de socializare par să surprindă execuția generalului Haji Mullah Achakzai.

Fostul jurnalist BBC Nasrin Nawa este cel care a postat pe Twitter filmul cumplit. Ziaristul spune că imaginile surprind execuția lui Haji Mullah Achakzai, șeful poliției din provincia Badghis de lângă Herat. Acesta ar fi fost executat de talibani imediat după ce s-a predat militanților islamiști.

Atrocitățile talibanilor continuă

Bărbatul este filmat legat la ochi și așezat în genunchi. Apoi, imaginea se tulbură pentru câteva momente în timp ce răsună focuri de armă. Apoi, obiectivul se întoarce spre trupul ciuruit de gloanțe pentru a surprinde ultimele spasme.
„Aceasta este amnistia lor publică”, a scris Nawa, referindu-se la declarațiile prin care insurgenții islamiști încearcă să-și îmbunătățească imahinea publică după preluarea puterii.

Generalul era pe lista neagră a talibanilor

Haji Mullah Achakzai ar fi fost arestat de talibani în timp ce se îndreptau spre capitala Kabul. „El a fost înconjurat de talibani și nu a avut de ales decât să se predea noaptea trecută”, a declarat Waziripentru Newsweek. „Talibanii l-au vizat pe Achakzai pentru că era un înalt oficial de informații”. Mai mult, Achakzai a luptat cu arma în mână împotriva extremiștilor islamiști alături de guvernul afgan.

Imaginile înfricoșătoare par să circule pe mai multe grupuri frecventate de talibani, a declarat pentru Newsweek consilierul de securitate afgan Nasser Waziri, adăugând că filmările au fost verificate de ofițeri de poliție și oficiali guvernamentali.

Waziri a spus că el și alți consilieri superiori au creat un grup privat online pentru a verifica unde se află principalii colaboratori ai guvernului alungat de talibani și dacă sunt în siguranță.

Unul dintre prietenii lui Waziri, un guvernator de district, s-a ascuns la Kabul, în timp ce talibanii au percheziționat recent casele unora dintre rudele sale care locuiesc în provincia Nurstin, scrie Newsweek.

Talibanii au anunțat de mai multe ori că nu vor se vor răzbuna pe foștii lor dușmanii lor după preluarea puterii în Afganistan, scrie The New York Post,

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: