Evenimentul Zilei > International > Talentul ei e aur curat! O româncă a cucerit Italia la patinajul artistic pe role
Talentul ei e aur curat! O româncă a cucerit Italia la patinajul artistic pe role

Talentul ei e aur curat! O româncă a cucerit Italia la patinajul artistic pe role

Daria Alexandra Matei a ales să reprezinte România în competițiile internaționale la patinaj artistic pe role. Tânăra a cucerit Italia și a ajuns vicecampioană la categoria juniori.

O tânără în vârstă de 18 ani, studentă în Italia, a ales să reprezinte România în competițiile internaționale la patinaj artistic pe role, categoria juniori. Românca este noua vicecampioană a Italiei, după ce a reușit să impresioneze jurații cu incredibilul său talent și farmec.

O româncă a devenit vicecampioana Italiei la patinajul artistic pe role

Daria Alexandra Matei, o tânără studentă româncă din Italia, în vârstă de 18 ani, a cucerit Italia. Tânăra a devenit vicecampioană la patinaj artistic pe role, categoria juniori, după susținerea finalei unei competiții solicitante, de la Riccione, care a lansat noi provocări pentru sportivă.

“După o perioadă dificilă pentru sportivi şi nu numai, cu antrenamente sporadice din cauza pandemiei, în sfârşit, Daria a putut concura la Campionatul Italian, care este o competiţie foarte importantă. Campionatul a avut loc la Riccione.

Daria a concurat în 29 iunie cu programul scurt, obţinând locul 2, care a propulsat-o în ultimul grup al celor mai bune sportive”, a declarat Luminiţa Laura Chebac Matei, mama vicecampioanei.

Doar 2 puncte au despărțit-o de ocuparea primului loc din clasament

Daria Alexandra Matei a susținut finala competiției pe 1 iulie 2021 și s-a aflat la o diferență de aproape două puncte de primul loc din clasament. Prima sportivă a obținut 171,81 de puncte, în timp ce Daria a reușit să se claseze pe locul doi cu 170,22 puncte. Pe a treia treaptă a podiumului s-a aflat o sportivă care a obținut 129,94 de puncte.

“În data de 30 iunie, Daria a prezentat în concurs programul lung, obţinând locul 1. În clasamentul final a obţinut locul 2, dintre 37 atlete. O competiţie foarte strânsă, de un nivel foarte înalt, unde Daria a demonstrat concentrare, maturitate şi eleganţă. Suntem mândri peste măsură de Daria şi fericiţi”, a declarat presei mama Dariei.

Daria Alexandra Matei a ales să reprezinte România în competițiile internaționale

Daria Alexandra Matei a fost născută pe 15 ianuarie 2003, în România, la Tecuci, județul Galați.

Daria deține dublă cetățenie, de România și de Italia, acolo unde trăiește împreună cu familia sa și studiază. Cu toate acestea, tânăra a ales să reprezinte România în competițiile internaționale.

Daria a câștigat pentru România o medalie mondială de bronz, în 2019, la categoria juniori, și o medalie europeană de aur şi una mondială de argint, câştigate în 2018, la categoria cadeţi, potrivit gazetaromaneasca.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: