Vând mai ales haine second-hand, pilote, baterii de ceas, veselă adusă din Occident, piese de mobilier și câte altele. Alături de ei vând și ceilalți timișoreni lucruri care nu le mai folosesc în casă, uneori bijuterii de familie și discuri de vinil. Totul e negociabil.

Piața e deschisă două zile pe săptămână, sâmbăta și duminica, iar în prima zi a weekend-ului accesul este gratuit, ceea ce face ca locul să fie unul extrem de aglomerat. Talciocul a devenit punct de atracție turistică pentru tinerii străini care ajung în Timișoara, dar și pentru sârbii care fac city-break-uri în oraș.

Primarul Nicolae Robu consideră însă că Piața de Vechituri, deschisă imediat după Revoluție, e o rușine și a demarat un sondaj de opinie în acest sens. „Unul din locurile devenite rușinoase pentru orașul nostru este zona Aurora-Flavia. Dincolo de aspectul de lumea a treia al zonei, este inacceptabil deranjul pentru locatarii din zonă creat de comercianții și clienții necivilizați ai celor două piețe. Evident, cu cei civilizați n-avem nimic!”, a transmis edilul, invitând oamenii să voteze ce vor. Ulterior, a punctat că nu va desființa piața, ci doar o va civiliza.

 

Te-ar putea interesa și: