Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul Leon Dănăilă are nevoie urgentă de operație. Sute de persoane cu probleme ortopedice, blocate din cauza Spitalului Foișor
Medicul Leon Dănăilă are nevoie urgentă de operație. Sute de persoane cu probleme ortopedice, blocate din cauza Spitalului Foișor

Medicul Leon Dănăilă are nevoie urgentă de operație. Sute de persoane cu probleme ortopedice, blocate din cauza Spitalului Foișor

Leon Dănăilă are nevoie de o intervenție la Spitalul Foișor, dar așteaptă la fel ca alți români, pentru că unitatea respectivă a fost transformată într-una COVID.

Sunt mari probleme cauzate de transformarea Spitalului Foișor în unitate pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Din această cauză, sute de pacienți care suferă din cauza problemelor ortopedice și ar fi avut nevoie de intervenții chirugicale, stau în stand-by. „În acest moment, la Spitalul Foișor sunt internați 13 pacienți, din care 11 sunt în secția ATI”, menționează Antena 3.

„Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare”

Leon Dănăilă, medic foarte cunoscut, are nevoie de o intervenție la Spitalul Foișor și este pe lista de așteptare, conform sursei citate. „Situaţia profesorului Leon Dănăilă nu este una bună, cel puţin în momentul de faţă.

Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold.

A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropriaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile”, a anunțat jurnalistul Sergiu Cora.

Leon Dănăilă, unul dintre cei mai influenți medici din istoria României

O somitate în neurochirurgie, Leon Dănăilă a reuşit un lucru impresionant. Să reducă mortalitatea din România de la 49%, la 4%, în cazul anevrismelor intracerebrale. Totodată, medicul a fost cel care a introdus în spitalele din Romania microscopul operator în 1979 şi laserul, în 1984.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: