Evenimentul Zilei > International > Sute de oi ucise de un fulger în mijlocul pășunii. Ciobanii solicită ajutor financiar Primăriei. „Este primul caz de acest gen”. VIDEO
Sute de oi ucise de un fulger în mijlocul pășunii. Ciobanii solicită ajutor financiar Primăriei. „Este primul caz de acest gen”. VIDEO

Sute de oi ucise de un fulger în mijlocul pășunii. Ciobanii solicită ajutor financiar Primăriei. „Este primul caz de acest gen”. VIDEO

O turmă de sute de oi și un cioban au fost loviți de un fulger puternic în timp ce animalele pășteau pe un munte. Toate animalele au fost ucise. Ciobanul se află în viață, însă din cauza fenomenului, și-a pierdut cunoștința pe câmp, relatează express.co.uk.

Ciobanul Nikolay Levanov din Georgia, SUA, și-a trimis unul dintre muncitori, la rândul său cioban, cu o turmă de peste o sută dintre oi pe o pășune montană. Acesta a fost apelat, în prima parte a lunii august, și anunțat că toate oile au fost ucise după ce le-a trăsnit un fulger. Ciobanul care se afla cu ele a fost și el afectat de fenomen și și-a pierdut cunoștința.

Bărbatul și-a revenit ulterior, în urma îngrijirilor medicale pe care le-a primit. Fotografiile publicate în presa internațională surprinde sute de oi moarte pe pășune. Pe lângă cele peste 100 ucise de fulger, alte 400 de oi au sfârșit în același fel, în timpul furtunii agresive care s-a manifestat în ziua respectivă.

Ciobanii solicită sprijin financiar, după ce sute de oi au murit. „Este primul caz de acest gen”

Ciobanii au cerut autorităților din statul Georgia sprijin financiar după ce sutele de oi au fost ucise. Comisia științifică din Georgia a stabilit evaluarea situații și stabilirea exactă a cauzei morții animalelor.

Viceprimarul orașului georgian Ninotsminda, Alexander Mikeladze, a declarat: „Să fiu sincer, acesta este primul caz de acest gen. Nu am auzit că o furtună ar putea ucide atât de multe oi. Bineînțeles, Primăria îi va sprijini financiar. Dar, mai întâi, fermierul însuși trebuie să își prezinte opinia experților pentru a se determina cu exactitate cauza morții în masă a animalelor”.

Cel mai mortal trăsnet din toate timpurile. S-a întâmplat în anul 2016

Un total de 550 de oi au fost incinerate pe data de 12 august chiar la locul în care acestea au murit, fiindcă din cauza terenului abrupt, nu au putut fi transportate în altă parte.

Un incident similar a avut loc în Norvegia în 2016. Atunci, 300 de reni au fost găsiți morți într-o zonă izolată, după ce au fost loviți de un fulger pe platoul arid Hardanangervidda.

Până la incidentul din Georgia, acea lovitură de trăsnet a fost descrisă ca fiind cea mai mortală din toate timpurile. În prezent, nu este clar dacă ciobanii americani au fost despăgubiți pentru pierderea suferită.