Evenimentul Zilei > Sport > Sute de oameni i-au adus un omagiu lui Ivan Patzaichin la statuia din fața stadionului Dinamo. Când va fi înmormântat marele sportiv
Sute de oameni i-au adus un omagiu lui Ivan Patzaichin la statuia din fața stadionului Dinamo. Când va fi înmormântat marele sportiv

Sute de oameni i-au adus un omagiu lui Ivan Patzaichin la statuia din fața stadionului Dinamo. Când va fi înmormântat marele sportiv

Ivan Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare, iar procesiunea va avea loc, marți. Până atunci, sute de oameni au trecut prin fața statuii de la stadionul Dinamo.

Stadionul Dinamo a devenit loc de pelerinaj pentru ce-i care vor să-i aducă un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin, unu dintre cei mai mari sportivi din istoria României. Fostul canoist a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani, iar dispariția sa a produs un val de emoție în întreaga țară.

Sute de oameni i-au adus un omagiu lui Ivan Patzaichin în fața stadionului Dinamo

Sute de oameni au aprins lumânări în fața statuii lui Ivan Patzaichin, care a fost dezvelită în fața stadionului din Ștefan cel Mare, în urmă cu 20 de ani. Și componenții echipei de fotbal Dinamo s-au recules în fața monumentului. „L-am cunoscut în urmă cu câţiva ani, mi-a făcut o extraordinară impresie, de modestie, de cultură, am rămas cu adevărat impresionat şi fascinat. Avea o mare cultură.

În această dimineaţă, când am aflat vestea decesului său, mi-a părut foarte rău, este o mare pierdere pentru sportul mondial, pentru România mai ales. Nu mai putem să facem altceva decât să-l omagiem”, a spus antrenorul italian Dario Bonetti, conform gsp.ro.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marți, cu onoruri militare. Funeraliile vor începe la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu marelui sportiv o pot face începând de luni, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo.

Mesajul transmis de oficialii de la COSR

„E legendă … un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit şi generos. Drum lin, Ivan! Veşnic în inimile noastre! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să îl ierte şi să odihnească!”, au scris reprezentanții COSR după decesul marelui sportiv.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: