Evenimentul Zilei > Actualitate > Sute de mii de euro pentru modernizarea unui stadion! Ce zice primarul
Sute de mii de euro pentru modernizarea unui stadion! Ce zice primarul

Sute de mii de euro pentru modernizarea unui stadion! Ce zice primarul

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat miercuri, într-o conferinţă de presă, înlocuirea gazonului natural al stadionului, cu unul hibrid, așa cum au cerut jucătorii și antrenorii echipei Universitatea Craiova. Investiția se va ridica la aproximativ 600.000 de euro.

Aşa cum au solicitat antrenorii și jucătorii echipei Universitatea Craiova, gazonul actual va fi înlocuit cu unul hibrid, estimându-se că valoarea totală a lucrărilor se va ridica la peste 600.000 de euro, informează dcnews.ro.

„Compania Naţională de Investiţii (CNI) ne confirmă şi ne transmite modelul de convenţie şi valoarea de finanţare. Noi am avut în această perioadă un schimb de comunicări cu CNI după ce constructorul şi-a anunţat voinţa de a înlocui gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Am propus CNI să venim cu o cofinanţare în situaţia în care se poate schimba soluţia tehnică a gazonului aşa cum a fost ea prevăzută iniţial în caietul de sarcini din 2014, adică din gazon natural în gazon hibrid. Gazonul hibrid ca şi noutate tehnică e apărut mai târziu. Iar noi ne-am arătat disponibilitatea de a suporta diferenţa de preţ între cel natural şi cel hibrid, asta în situaţia în care constructorul îşi asumă schimbarea gazonului în garanţie. Iar acum avem ceea ce ne-am dorit, gazonul care e cel mai bun la ora asta. Constructorul îşi asumă toate lucrările şi nu pierdem garanţia stadionului”, a spus Genoiu.

Primăria Craiova va achita 297.500 de euro cu TVA, reprezentând diferenţa dintre gazonul natural şi cel hibrid, a explicat Genoiu.

„Au fost discuţii între Compania Naţională de Investiţii şi constructor şi se pare că valoarea acestor lucrări este foarte mare, este mult mai mare, pentru că sunt multe lucrări care trebuie făcute pentru schimbarea acestei soluţii. Iar la ora aceasta CNI ne transmite, la adresa noastră prin care solicitam valoarea cofinanţării, că aceasta este în cuantum de 297.500 de euro cu TVA. Deci asta este valoarea de cofinanţare pe care trebuie să o punem noi. Finanţarea noastră şi toate lucrările pe care le face acum constructorul prin CNI vor intra în patrimoniul nostru. Lucrările vor avea o perioadă de garanţie şi de bună execuţie şi se menţine o perioadă de 6 luni de mentenanţă de către constructor”, a mai precizat edilul citat de Agerpres.

„Nu avem informaţii, dar din ce am văzut, noi discutam la un moment de valoarea gazonului. Deci valoarea gazonului ca şi gazon este undeva în jur de 300.000 de euro, problema este că valoarea aceasta a gazonului hibrid nu cuprinde TVA şi nu cuprinde nicio lucrare. Deci noi vom primi facturile, situaţia lucrărilor şi tot ce vor avea ei CNI de la antreprenor şi vom vedea sumele. Dar eu cred că sumele sunt mult mai mari decât dublul valorii pe care o cofinanţăm noi”, a mai adăugat Genoiu.

Tot el a menţionat că nu are date exacte, dar s-ar putea că valoarea finală să se ridice la o sumă mai mare decât dublul valorii suportate de Primărie, mai exact peste 600.000 de euro.

„Noi vom convoca o şedinţă de Consiliu Local chiar pentru mâine şi vom supune votului atât forma convenţiei cu Compania Naţională de Investiţii, cât şi valoarea care trebuie cofinanţată. Consiliul Local va decide, iar dacă decizia va fi favorabilă vom solicita viza de legalitate a prefectului poate chiar în aceeaşi zi, iar de a doua zi pot începe lucrările”, a explicat edilul Craiovei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: