Sute de angajaţi de la Electroputere Craiova au protestat în curtea fabricii pentru că nu şi-au primit salariile

Sute de angajaţi de la Electroputere Craiova au protestat în curtea fabricii pentru că nu şi-au primit salariile

Salariaţii au scandat "hoţii" şi "să vă fie ruşine" şi i-au acuzat pe administratori că au distrus unitatea.

"Din miile de salariaţi care am fost, am mai rămas câteva sute, pentru că au avut grijă să ne dea afară loturi-loturi. Au furat, şi-au făcut firme, ulterior au privatizat-o şi probabil că se va ajunge când această societate emblematică va fi doar istorie", a afirmat unul dintre protestatari, citat de Agerpres.

Liderul Sindicatului Electroputere, Aurel Bojenoiu, a declarat că în urma unei discuţii cu membrii consiliului de administraţie oamenii ar urma să îşi primească joi drepturile salariale.

"Salariile se dau între 15 şi 20 ale lunii, deci de aproape trei săptămâni nu s-au dat banii. Oamenii, pe bună dreptate, au fost nemulţumiţi şi au întrerupt lucrul, pentru că nu poţi veni la serviciu şi să ai şi rezultate dacă nu ai bani de mâncare şi de tramvai. Oamenii înţeleg că lucrurile nu merg tocmai cum ar trebui, dar şi proprietarul trebuie să înţeleagă că trebuie să facă nişte eforturi şi să le dea oamenilor salariile la timp, iar restul vine de la sine. Nu se poate trăi cu un salariu, şi aşa mic, primit din două în două luni", a spus Bojenoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, la Electroputere Craiova mai lucrează circa 800 de persoane în cele două fabrici care mai există - fabrica de transformatoare şi fabrica de motoare electrice.