Evenimentul Zilei > Politica > Susținătorii lui Cîțu îl pun pe Orban în defensivă: „Este dezonorant pentru președintele PNL”
Susținătorii lui Cîțu îl pun pe Orban în defensivă: „Este dezonorant pentru președintele PNL”

Susținătorii lui Cîțu îl pun pe Orban în defensivă: „Este dezonorant pentru președintele PNL”

Susținătorii premierului Florin Cîțu la șefia PNL îi cer lui Ludovic Orban să dea dovadă de responsabilitate și decență.

Mai mulți lideri ai PNL, între care Emil Boc, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Monica Anisie, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu și mulți alți lideri de organizații locale au făcut zid în jurul lui Florin Cîțu. Ei au semnat un comunicat de presă de susținere în care ii cer lui Ludovic Orban să dea dovadă de responsabilitate și decență în campania internă de alegeri pentru conducerea partidului.

„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării”, se arată în documentul semnat de echipa liberalilor care îl susţin pe Cîţu.

Acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban

Aceștia dau ca exemplu ultimele apariții publice ale lui Ludovic Orban și îl acuză pe actualul președinte al partidului că susține linșajul mediatic la adresa premierului.

„În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, au precizat susținătorii lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban, Florin Citu, PNL

 

Liberalii îl vor pe Dan Vîlceanu ministru de Finanțe

Totodată, liberalii din jurul premierului fac apel la unitate în partid și își exprimă acordul pentru propunerea făcută de acesta ca viitor ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a declarat că îl dorește la conducerea acestui minister deosebit de important pe Dan Vâlceanu. Acesta nu este agreat, însă de Ludovic Orban care are proprii favoriți pentru funcție. De asemenea, liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL îndeamnă la unitate în partid şi după Congresul din 25 septembrie.

„Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanţele obţinute arată rezultate de necontestat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puţin până în 2024.

În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine această candidatură, mâine, în cadrul şedinţei BPN. Facem apel la responsabilitate! Şi ne delimităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cine a semnat pentru susținerea lui Cîțu

Documentul este semnat de mai mulți lideri de organizații locale, miniștri liberali, secretari de stat și subsecretari de stat, directori de instituții etc.

Între aceștia, Emil Boc, Rareș Bogda, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Câmpeanu, Bogdan Gheorghiu, Florin Roman, Ciprian Ciucu, Monica Anisie, Nelu Tătaru, Mara Mareș etc.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: