Suspans în strămutarea dosarului lui Liviu Dragnea privind vizita la Washington. Ce a stabilit Curtea de Apel București

Suspans în strămutarea dosarului lui Liviu Dragnea privind vizita la Washington. Ce a stabilit Curtea de Apel București Sursa: Arhiva EVZ

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a solicitat, luni, Curții de Apel București, prin avocata sa Flavia Teodosiu, strămutarea dosarului de la Tribunalul București în care este inculpat pentru trafic de influență în procesul „Vizitei în SUA” la investirea președintelui SUA, de atunci, Donald Trump. Pronunțarea s-a amânat pentru joi.

Avocatul Teodosiu, după ce a depus în original buletinul său de analiză medicală, solicitat de instanțe, a declarat că exista o suspiciune rezonabilă a clientului său pentru legile Justiției. Mai ales că în urma cu ani de zile un grup de judecători ai TMB au semnat un protest împotriva legilor Justiției. Ea a cerut ca dosarul să fie trimis către tribunalele competente întrucât imparțialitatea Tribunalului București nu este în favoarea clientului său. Asta și datorită faptului că 5 magistrați care au semnat memoriul împotriva legilor Justiție, s-au abținut.

Practic a fost invocat Art 71 din Codul de Procedură Penală potrivit căruia „Înalta Curte de Casație și Justiție poate strămuta judecarea unei cauze de la instanța competentă la o altă instanță egală în grad, atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea judecătorilor instanței este afectată datorită împrejurărilor cauzei, calității părților ori atunci când există pericol de tulburare a ordinii publice”.

Pronunțarea în dosarul de strămutare a fost amânată pentru data de 04.11 2021

Procurorul a solicitat însă respingerea cererii de strămutarea dosarului. Acesta a invocat că la timpul acela, când au fost protestele împotriva modificării legilor justiției, Liviu Dragnea nu era Ministrul Justitiei. Mai mult el susține că Tribunalul București nu judecă legile justiției ci pe „inculpatul Dragnea”. „Nu presedintele TMB a trimis un memoriul ci o asociație de judecători. Magistrați care au semnat acel memoriu către CSM au făcut-o în nume personal”, a argumentat procurorul cererea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, cei 5 magistrați de cameră preliminară de la Tribunalul București din dosarul „Vizitei în SUA la Trump” s-au abținut pe motiv că au semnat memoriul împotriva legilor Justiției.

Instanța a decis, luni, să amâne pronunțarea în dosarul de strămutare, pentru data de 04.11 2021.

DNA l-a trimis în judecată pe 17 mai 2021 pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia investirii președintelui SUA de atunci, Donald Trump.