Evenimentul Zilei > Social > SUSPANS cu GEORGE ARION. La vodka du diable
SUSPANS cu GEORGE ARION. La vodka du diable

SUSPANS cu GEORGE ARION. La vodka du diable

Institutul Cultural Român Bruxelles participă la Târgul de carte de la Bruxelles (Foire du livre), în perioada 14-17 februarie 2019, într-un cadru reprezentativ la nivel european, sub egida EUNIC Bruxelles (Uniunea Europeană a Institutelor naționale pentru cultură). Scriitorii Ioana Pârvulescu și George Arion sunt invitații ICR Bruxelles la Târgul de carte, alături de renumiți autori din zece state europene, un proiect în premieră, realizat în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene și cu consorțiul internațional care organizează Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Nelipsit în ultimii ani de la Târgul de carte de la Bruxelles, George Arion se va afla în Studioul Première RTBF (Radiodifuziunea belgiană), vineri, 15 februarie, 18:00, alături de Alain Berenboom – cel mai titrat autor de „polar“ din Belgia – și autorul spaniol Mikel Santiago, într-un dialog pasionant: „Trois voix du polar européen“. Întâlnirea se va desfășura în franceză și va fi moderată de jurnalistul belgian Eric Russon. Romanele lui George Arion vor fi disponibile la standul librăriei Librebook, în română și franceză, pe toată durata târgului.

Vineri, 15 februarie, la 17:30, îl puteți întâlni pe George Arion la standul Place de l’Europe, pentru o sesiune de autografe. “Foire du livre de Bruxelles a devenit pentru mine un prilej de a pătrunde într- un fascinant univers al cărții organizat, de fiecare dată, impecabil. Totodată, participând la acest Târg am bucuria de a mă reîntâlni cu doamna Danielle Nees – editoarea mea – și cu scriitorul Alain Berenboom, formidabil și ca romancier, și ca om. Și, nu în ultimul rând, FLB e o ocazie de a discuta cu membrii echipei ICR Bruxelles, competenți, eficienți si entuziaști.”, declară George Arion. Editorul francez Genèse Edition, care a publicat trei romane de George Arion, în traducerea în franceză de Sylvain Audet- Găinar, invită vizitatorii la întâlnire cu autorul și la prezentarea celui mai recent volum La vodka du diable (ro.Profesionistul. Țintă în mișcare, 2017), vineri, 15 februarie, 19:00, la standul Interforum Benelux. „(…) De la Tzara la Ionescu, cei mai buni din literatura română s-au servit întotdeauna de umor pentru a retrezi spiritele. Arion pune această artă în serviciul „polarului” cu un talent mistificator. E timpul să descoperim romanul polițist românesc, o specialitate extrem de recomandabilă și absolut originală.“, declara scriitorul Alain Berenboom după publicarea volumului La vodka du diable.

Genèse Edition a mai publicat două romane de George Arion: Cible royale (ro. Nesfârșita zi de ieri, 2014) și Qui veut la peau d’Andreï Mladin? (ro. Atac în bibliotecă, 2015).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.