Sushi o mâncare savuroasă dar și periculoasă. Câteva ”otrăvuri” care se regăsesc în celebrul preparat oriental

Sushi o mâncare savuroasă dar și periculoasă. Câteva ”otrăvuri” care se regăsesc în celebrul preparat oriental

Unele ingrediente folosite în meniurile restaurantelor cu specific japonez nu sunt cea mai bună alegere pentru sănătatea generală, mai ales dacă le consumi în mod regulat.

Medicii nutriționiști spun că a mânca din când în când sushi nu este dăunător dar ar trebui să ne limităm ca în orice dietă bine echilibrată, la un consum mai rar a acestui aliment. Ingredientele din sushi pot crește conținutul de sodiu, grăsimi, zahăr și, în general, de calorii al felului tău de mâncare sushi.

Iată câteva ingrediente și stiluri de gătit la care trebuie să fiți atenți atunci când comandați sushi.

Tempura este un stil de gătit care implică înăbușirea și prăjirea alimentelor. Legumele, fructele de mare și carnea gătite în stil tempura au un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase și calorii în general, așa că este mai bine să le evitați. Este important să citiți ingredientele de pe meniurile de sushi, deoarece multe rulouri de sushi conțin fructe de mare sau legume bătute în tempura.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, restaurantele de sushi oferă adesea mese tempura, constând în pui sau pește prăjit în tempura, servit cu legume tempura. Aceste feluri de mâncare pot fi foarte bogate în calorii și grăsimi.

Teriyaki și alte sosuri îndulcite

Sosul Teriyaki dar și alte sosuri îndulcite folosite în restaurantele de sushi pot fi bogate în zahăr adăugat, ceea ce nu este bun pentru sănătatea generală. Din acest motiv, cel mai bine este să vă limitați consumul de sosuri zaharoase, inclusiv cele servite în restaurantele de sushi.

Dacă doriți să comandați un fel de mâncare teriyaki sau orice alt fel de mâncare preparat cu un sos zaharat, cereți sosul alături și folosiți-l la nevoie pentru a vă reduce aportul de zahăr adăugat. Crema de brânză, maioneza și alte adaosuri cu conținut ridicat de calorii. Nutriționiștii atrag atenția că unele rulouri de sushi conțin ingrediente cremoase, cum ar fi crema de brânză și maioneză.

Deși aceste ingrediente sunt gustoase, ele pot ridica dramatic conținutul total de calorii al rulourilor de sushi. Acest lucru se datorează faptului că grăsimile sunt mult mai dense în calorii decât carbohidrații sau proteinele. Dacă doriți să vă bucurați de o ruladă care conține maioneză sau cremă de brânză, întrebați serverul dacă bucătarul poate reduce cantitatea de cremă de brânză sau maioneză din rețetă.

Sosuri cu conținut ridicat de sodiu pot fi întâlnite frecvent în restaurantele cu spefici japonez. Restaurantele de sushi își servesc preparatele cu multe sosuri cu conținut ridicat de sodiu, inclusiv sos de soia, sos de anghilă și altele.

Orezul în cantități mari este nesănătos

Deși orezul poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, este foarte ușor să mănânci cantități mari de orez atunci când iei masa la un restaurant de sushi.

Dacă mâncați câteva rulouri de sushi, puteți consuma două sau mai multe porții de orez, în funcție de modul în care este preparat sushi-ul. În plus, felurile de mâncare care nu conțin sushi, cum ar fi teriyaki de pui, pot veni cu porții mari de orez, adesea suficiente pentru mai multe persoane.

În plus, orezul pentru sushi este adesea preparat cu zahăr pentru a-i crește aderența. Acest lucru ridică și mai mult conținutul de carbohidrați și calorii. Consumul unor cantități mari de orez, în special de orez alb, poate afecta negativ nivelul de zahăr din sânge și vă poate face să consumați prea multe calorii la o singură masă.

Pentru a vă gestiona aportul de carbohidrați, ați putea cere ca sushi-ul să fie făcut cu mai puțin orez. De asemenea, puteți alege să asociați o ruladă de sushi care conține orez cu opțiuni mai puțin carbogazoase, cum ar fi sashimi, pește gătit sau mâncăruri pe bază de legume.

Deserturi zaharoase

Pe lângă aperitivele și antreurile savuroase, majoritatea restaurantelor de sushi oferă deserturi, cum ar fi înghețata de ceai verde, înghețata prăjită și mochi.

La fel ca majoritatea deserturilor, aceste produse pot fi bogate în zahăr adăugat, grăsimi, carbohidrați rafinați și calorii în general, ceea ce poate contribui la probleme de sănătate dacă sunt consumate prea frecvent.

Deserturile sunt delicioase și plăcute de mâncat la ocazii, dar este mai bine să le limitezi în dieta ta.