Evz are o ultimă variantă a acesteia. „Greii partidului” lipsesc din această variantă, întrucât Ludovic Orban a preferat o formulă care să nu nască discuții aprinse. Cu riscul de a-i nemulțumi.

După întrevederea cu Iohannis, Ludovic Orban şi-a exprimat convingerea că executivul pe care îl va forma va primi votul de încredere al parlamentului.

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru pentru România este să dăm cetăţenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România şi pentru români.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat continuarea, săptămâna viitoare, a consultărilor pentru formarea noului cabinet. Luni şi marţi sunt prevăzute discuţii cu reprezentanţi ai societăţii civile, iar, miercuri şi joi, noi negocieri cu liderii partidelor parlamentare, în încercarea de a obţine sprijinul pentru învestirea executivului

Raluca Turcan va fi vicepremier, dar încă nu s-a stabilit de ce se va ocupa.

Ioan Cupșa e favoritul PNL pentru Ministerul Justiției. Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputatilor, Ioan Cupsa este absolvent al Institutului Politehnic Cluj Napoca- specialitatea TCM- si al Facultatii de Drept de la Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca. Din 1997 este avocat, membru al Baroului Bihor.

Gabriel Andronache este vizat pentru secretariatul general al Guvernului. Deputat PNL de Brașov din 2012, a absolvit în februarie 1998 Facultatea de Drept, Universitatea din București. Media examenului de licență, conform anexei la diploma de licență: 9,16. A fost viceprimar al Brașovului, presedinte PDL – organizația municipală Brașov, vicepresedinte al Comisiei Nationale de Etica, Litigii si Statut PDL, iar în prezent este membru al Comitetului Județean de Coordonare PNL Brașov.

La Sănătate, cardiologul Horațiu Suciu e favorit. Prof. dr. Horaţiu Suciu este medic primar în chirurgie cardiovasculară și șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș. Prof. Suciu este supraspecializat în chirurgie cardiovasculară pediatrică și este unul din cei trei medici, din România, care poate opera nou-născuţii cu afecţiuni congenitale ale inimii. De asemenea, în anul 2015, a realizat primul implant de inimă artificială din ţară noastră.

Robert Sighiartău are prima șansă la Ministerul Dezvoltării, un minister-cheie. Sighiartău este actualul secretar general al PNL.

Senatorul PNL Marcel Vela este favoritul lui Ludovic Orban pentru Ministerul de Interne, acesta fiind „Luptător remarcat prin fapte deosebite în Revoluția din Decembrie 1989”. Este membru al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, iar Papa Benedict al XVI-lea i-a conferit în anul 2010 Diploma de onoare a Cetății Vaticanului.. A fost prefect și primar în Caraș-Severin.

Bogdan Aurescu, actualul consilier al președintelui Iohannis, este viitorul titular al Ministerului de Externe, iar generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major,  un alt om preferat de președintele Klaus Iohannis va fi numit la Ministerul Apărării.

Te-ar putea interesa și: