Cu mai multă exactitate, potrivit lui Tăriceanu, fostul premier britanic a arătat că nu întotdeauna voturile le iau oamenii politici care le merită și că aceștia nu trebuie să se lase învinși doar pentru că adversarii le spun asta.

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist", a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Liderul ALDE a mai povestit că „marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării. Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”.

 

Te-ar putea interesa și: