Mișcare surpriză la alegerile locale în Timișoara. Dacă a fost exclus de pe listele partidului din care face parte de-o viață, Titu Bojin, încă președintele PSD-ist al Consiliului Județean Timiș, va candida pentru încă un mandat din partea UNPR. Prietenul său, UNPR-istul Ion Răducanu, i-a întins nu numai o mână după ce a fost renegat de colegii social-democrați, ci i-a oferit și poziția de cap de listă pentru Consiliul Județean, din partea partidului.
”Nu puteam să fac altfel. Bojin e unul din cei care au muncit alături de mine și de Matei (n.r. fostul senator PSD Viorel Matei) în partid ( PSD), iar faptul că e cercetat pentru abuz în serviciu nu mi se pare un impediment. Să fim serioși! Câți nu sunt?! Iar Bojin a fost în ultimii patru ani totdeauna împreună cu noi în alianța de centru stânga. Eu nu am ieșit din alianță; iar dacă Titu Bojin nu are loc pe listele PSD, are loc pe listele mele. L-am luat, e colegul meu”, a declarat pentru EVZ Ion Răducanu, președintele UNPR Timiș.
El însuși, cot la cot cu Bojin, va candida. Răducanu intră în cursă pentru funcția de primar al Timișoarei. ”E a treia oară când mă pun la dispoziția Timișoarei. Am intrat în cursă pentru că trebuie cineva să mai și spună adevărul! Ne ducem în fața alegătorilor de stânga, eu și Bojin, dar și a celor de centru stânga și chiar de dreapta, pentru că Bojin i-a ajutat pe toți”, a mai spus Răducanu.
Candidaturile vor fi depuse marți, la finalul conferinței de presă în care Răducanu și Bojin anunță decizia de a candida, din poziții princeps pe listele UNPR Timiș.
În octombrie anul trecut președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe vremea când era director la Direcția Apelor Banat, Titu Bojin a încheiat un contract cu o societate comercială având ca obiect de activitate "asigurarea folosirii potențialului de agrement al acumulării Ianova", la un tarif de 298,60 lei/ha/an, iar, la rândul său, firma a încheiat cu asociații de pescari "contracte de colaborare", în schimbul unor tarife mult mai mari, cauzând un prejudiciu de peste 500.000 lei Direcției Apelor Banat. ( Sursa foto: Adrian Pîclișan)