Acum, mai multe țări vor decide dacă schimbarea se va face din 2021. Mai multe capitale europene s-au plâns că oferta lui Juncker a fost prea rapidă, fără o evaluare a impactului adecvat.

Pentru mulți europeni, schimbarea semestrială a ceasului este o iritare în primăvară, când înseamnă o noapte mai scurtă, iar binecuvântarea vine abia în sezonul de iarnă atunci când înseamnă o oră suplimentară de stat în pat. Dar pentru alții – în special în Germania, unde opoziția este iritată – este un comutator inutil care perturbă somnul, și face străzile mai periculoase.

De asemenea, astfel de schimbări prezintă și o provocare administrativă: personalul gigantului feroviar din Germania, Deutsche Bahn, va petrece weekendul schimbând 120.000 de ceasuri în mii de stații din toată țara. Cu o incertitudine persistentă, Finlanda – care deține în prezent președinția Consiliului UE  – sprijină casarea schimbării de timp și speră ca țările, din decembrie, să se angajeze la masa dicuțiilor și să ia o decizie în 2021, scrie politico.eu.

Te-ar putea interesa și: