Evenimentul Zilei > Politica > Surpriza pregătită de USR pentru Iohannis. Cine va merge la negocierile de la Cotroceni
Surpriza pregătită de USR pentru Iohannis. Cine va merge la negocierile de la Cotroceni

Surpriza pregătită de USR pentru Iohannis. Cine va merge la negocierile de la Cotroceni

Biroul Naţional al USR a stabilit, componenţa delegaţiei partidului pentru consultările de la Cotroceni: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

Delegaţia anunțată de USR, Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea, va merge la Cotroceni cu un „mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească” într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare.

Reamintim că Stelian Ion, fost ministru al Justiției, este omul din cauza căreia s-a rupt coaliția de guvernare. Remanierea lui de către Florin Cîțu, premier la vremea respectivă, a fost susținută de Klaus Iohannis.

Noi măsuri pentru a ajuta consumatorii casnici

Biroul Naţional a analizat mai multe soluţii după creşterea preţurilor la energie şi gaz şi a hotărâtparlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare o serie de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât şi IMM-urile şi instituţiile publice în această iarnă.

USR susţine nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creşterii preţurilor prin accize şi TVA, urmată de măsuri de compensare adiţionale”, reiese din comunicat. USR mai anunță că susține „nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creșterii prețurilor prin accize și TVA, urmată de măsuri de compensare adiționale”.

Dacian Ciolos USRPLUS

Biroul Naţional al USR a venit cu ideea ca parlamentarii să elaboreze o iniţiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparenţă pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului., scrie Agerpress.

”Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîțu se folosește fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului în ultimele zile la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorința sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene.

USR susține nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creșterii prețurilor prin accize și TVA, urmată de măsuri de compensare adiționale”, se arată în comunicatul transmis de USR.