SUPRAVIEȚUITOAREA cutremurului din 1977. Declarații ȘOCANTE „de SUB DĂRÂMĂTURI”

SUPRAVIEȚUITOAREA cutremurului din 1977. Declarații ȘOCANTE „de SUB DĂRÂMĂTURI”

Ioana Ionescu este supraviețuitoarea cutremurului din anul 1977, cel mai mare seism din istoria României. Aceasta a povestit cum a stat sub dărâmături timp de patru ore până a fost salvată.

Supraviețuitoarea a cutremurului din 1977 a povestit drama prin care a trecut în momentul în care blocul în care se afla s-a prăbușit. Femeia a stat patru ore sub dărâmături, până a fost găsită și transportat la spital.

„Stăteam la ultimul etaj, a fost o zi normală. Am ajuns acasă la ora 21.00. Am mers la mine, la ultimul etaj, am făcut un duș, acel duș a fost salvator. A început cutremurul. Noi nu aveam noțiuni despre ce să fac. Din instinct, am ieșit din duș, am mers spre ușă. Tocul ușii era de 10 cm, apoi am început să se prăbușească blocul. Am avut hemoragie internă, am stat sub dărâmături patru ore. Nu mă gândeam că am putu fi salvată.

Îmi părea foarte rău că mor. Mi se derulau imagini din copilărie, din adolescență. Eram acoperită cu cărămizi. Puteam să respir, dar nu mai puteam să ridic greutatea de pe mine. A fost un haos, o gălăgie foarte mare. După o perioadă a venit armata. De la noi din bloc au fost găsite doar șase persoane. Simțeam cum venea sângele pe gură. Șansa a fost ca să mă găsească”, a povestit Ioana Ionescu, pentru Antena3

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 4 martie 1977, cel mai mare seism din România, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, a pus la pământ sau a avariat circa 35.000 de locuinţe în doar 56 de secunde, iar peste 700 de întreprinderi au fost afectate.

Cutremurul s-a soldat cu 1.500 de morţi şi alte 11.000 de persoane rănite. Cutremurul care a avut loc la ora 21:22, a produs cele mai mari pagube în Capitală, care este aşezată în zona de impact a seismelor vrâncene.