Evenimentul Zilei > Actualitate > Supraviețuire miraculoasă. O fetiță de 1 an și 10 luni a fost găsită în viață după trei nopți petrecute în pădure fără apă sau mâncare
Supraviețuire miraculoasă. O fetiță de 1 an și 10 luni a fost găsită în viață după trei nopți petrecute în pădure fără apă sau mâncare

Supraviețuire miraculoasă. O fetiță de 1 an și 10 luni a fost găsită în viață după trei nopți petrecute în pădure fără apă sau mâncare

Lyudmila (Lyuda) Kuzina, o fetiță de doar un an și zece luni din regiunea Smolensk, a dispărut din apropierea casei. Din câte se pare, micuța pornise să-și caute mama și sora mai mare care se duseseră la un vecin.

Vestea dispariției bietului copil a produs o emoție greu de descris în regiune. Peste 1.000 de oameni din ministerul situațiilor de de urgență, poliție, armată și scafandri, precum și numeroși voluntari au participat zi și noapte la căutarea fetiței, potrivit grupului de salvare Smolensk Salvar.

Găsită din întâmplare

Abia după trei zile, grupul a anunțat că Lyuda a fost găsită la 4 kilometri de sediul central de căutare și salvare din districtul Tyomkinsky . „Unul dintre grupuri s-a oprit pentru odihnă … și a auzit brusc un scâncet. Au ascultat din nou și au auzit un alt scâncet ”, au explicat cei de la Smolensk Salvar într-o postare pe platformele de socializare
„Fata era slăbită, acoperită de ciupituri de insecte, dar cel mai important, era în viață! ”

Micuța „și-a întins imediat brațele pentru a se agăța strâns de salvatorii ei … În cele din urmă totul s-a terminat cu bine”.

Cei de la Smolensk Salvar a postat un videoclip în care o femeie transportă copilul într-o pătură spre vehicul de salvare. „Toată lumea plângea. Voluntarii cu experiență, cei care au răspuns pentru prima dată apelului, precum și localnicii”, povestesc reprezentanții Smolensk Salvar citați de The Moscow Times.

Lyuda a fost internată într-o stare destul de bună și a petrecut câteva zile în spital, notează The Moscow Times.

Spune că nu mai pleacă niciodată singură

„Este destul hotărâtă că nu va mai pleca niciodată de lângă mama. Habar n-am câtă vreme își va aminti acestă promisiune, dar acum asta spune”, a declarat mama Lyudei pentru televiziunea rusă de stat, notează BBC.

Povestea de supraviețuire miraculoasă a Lyudei amintește de un băiețel de trei ani care, în 2016, a supraviețuit 72 de ore într-o pădure siberiană plină de lupi și urși. Tserin Dopchut avea la el o ciocolată mică, în timp ce Lyuda nu a avut deloc mâncare și nici apă, scrie BBC.