Superstițiile lunii aprilie. Ce pot face românii pentru a evita ghinionul și pentru a se înconjura de noroc

Superstițiile lunii aprilie. Ce pot face românii pentru a evita ghinionul și pentru a se înconjura de noroc

Luna Aprilie este una plină de superstiții la care oamenii țin cu sfințenie. Majoritatea lucrurilor în care oamenii tind să creadă în această lună sunt legate de ziua păcălelilor, dar și de Paști.

Aceasta debutează cu ziua de 1 Aprilie, ziua cuvioasei Maria Egipteanca. La nivel internațional, această zi este cunoscută drept „ziua păcălelilor”. 

Se spune că cine nu ţine sărbătoare în această zi, va fi ispitit şi va păcătui, suferind de sminteli şi lovituri atât ei, cât și vitele şi păsările lor. 

Pe data de 11 aprilie este ziua Sfântului Antipa al dinţilor. Cine nu va cinsti cum se cuvine această zi, va suferi dureri mari de dinţi şi măsele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbăta Mare este cunoscută în popor drept ziua în care gospodinele fac pască. În cazul în care cineva are pomi fructiferi care nu fac rod, atunci când face aluatul de pască, gospodina să-şi şteargă mâinile de aluat pe scoarţa acelor pomi, confor Superstitii.ro

Norocul îi va surâde toată viața acelora care se vor naște în ziua de Paști. Superstiţia spune că cine moare de Paşti, în Săptămâna Luminată sau chiar între Înviere şi Înălţare, ajunge în Rai, fiindui iertate toate păcatele.

Cojile de ouă roşii se aruncă pe o apă curgătoare; superstiţia spune că ele ajung la Blajini şi astfel ei îşi dau seama că a venit Paştele. Nu e bine să iei sare cu mâna din solniţa de Paşte, căci îţi vor transpira mâinile tot anul.

Izvorul Tămăduirii este o altă sărbătoare la care românii țin foarte mult și se cinstește în prima vineri după Paşti. Se spune că din lacrimile Maicii Domnului picate pe pământ, au ieşit în mai toate părţile, izvoare tămăduitoare, făcătoare de minuni şi cine s-ar spăla în aceste izvoare se vindecă de orice boală. 

Vezi AICI care sunt celelalte superstiții ale lunii aprilie.